Audiohobby.pl

Magnetofon

nano

• 9079 / 5198
  • Ekspert
29-05-2016, 00:38
dzieki za mechanizm :-)

kendail

• Gość
29-05-2016, 00:45
dzieki za mechanizm :-)
Spoko, wiem że Cię to podnieca!

Lipa, że nie można zdjąć przedniej osłony mechanizmu bo jest ona całością z przednim panelem - czyli plastik. DRM-800 ma panel cienki, ale za to z aluminium.

eMandDe

• 2204 / 3186
  • Ekspert
29-05-2016, 03:19

A tak na przyszłość to lepiej się nie odzywać wtedy starczą dwie strony na rok.
Rozumiem. Będę milczał jak starsi mówią.

To nie było do Ciebie kendail.

To było do mnie !!!

Nie muszę tu nic pisać.

I tak głównie pisało tutaj raptem za 4 - 5 forumowiczów co stanowiło jego treeść i zycie. Reszta od czasu do czasu.

Teraz będzie o jedna mniej, moze będzie mniej do czytania ?

Powodzenia.
« Ostatnia zmiana: 29-05-2016, 03:33 wysłana przez eMandDe »

kendail

• Gość
29-05-2016, 10:39
I tak głównie pisało tutaj raptem za 4 - 5 forumowiczów co stanowiło jego treeść i zycie. Reszta od czasu do czasu.

Teraz będzie o jedna mniej, moze będzie mniej do czytania ?
Oj eMandDe. Nie strzelaj focha tylko kupuj kolejne maszyny i pisz ile wlezie! Czasem każdy z nas ma dołka czy moralnego kaca. Czasem tego "kaca" miewają nasze żony jak zobaczą coś "nowego". Ja czekałem na każde Twoje posty jak wyczaiłem, że masz coś nowego. Nikt nie jest w stanie posiąść każdego pożądanego decka, dlatego z wypiekami na twarzy czytałem co piszesz. Jak tak poczyta się z kilkanaście czy kilkadziesiąt opisów to można przeprowadzić selekcję tego co chcemy kupić spośród tego co kupić chcielibyśmy (w zasadzie wszystko). Dlatego też nie strzelaj focha jak nadąsana panienka tylko pisz i dawaj foty.

robinson

• 43 / 5408
  • Użytkownik
29-05-2016, 11:13
Przyszły dziś paski pomocnicze wybór spory wszystkie o przekroju kwadratowym , będzie na zapas.
Dobrałem się do idler-a od technics-a RS-M265X i oto co zauważyłem oponka zdjęta do zmierzenia . Ale na szczycie widać pęknięcie tej końcówki która dociska sprężynkę od góry. A raczej to powinno być całe , w przeciwnym razie będzie obcierać o silnik co widać na mechanizmie że tak jest. Dalej przewijanie będzie chodzić ciężko i nie zaskakiwać poprawnie . Tylko czym to skleić ? Bo kropelką nie chcę bo pozostawia osady i zbyt rozpuszcza plastik .
A idler-a szukałem w B&Q i nic :( muszę zamówić coś oryginalnego . Nie będę kombinował.
Audiotone poszukaj w sieci po numerze z serwisówki całego ramienia idlera. Gumki nie znalazłem samej ale dźwignie tak. Jak by był problem to daj znać. Poszukam tego zakończenia, powinienem mieć. Najlepiej zrób zdjęcie tego elementu co pękł.
Pzdr

kendail

• Gość
29-05-2016, 11:24
Zastanawiam się jaka jest wytrzymałość mechaniczna elementów z drukarki 3D. Tak mnie naszła taka myśl o dorabianiu elementów decków wykonanych z tworzywa na drukarkach 3D. Sam takowej nie posiadam, lecz znaleźć kontakt z posiadaczem i drukarki, i umiejętności właściwego użycia nie będzie problemu.

P.S. Nie wiem czy wiecie, ale jesteśmy popularni. Wszelki info tutaj : http://audiohobby.pl/index.php?topic=11812.0 , tak od 11 postu zaczyna się o nas mowa :)
« Ostatnia zmiana: 29-05-2016, 11:36 wysłana przez kendail »

nano

• 9079 / 5198
  • Ekspert
29-05-2016, 11:38
http://www.shapeways.com/

kiedys gadalem na ten temat
problem rozbijal sie  w cenie

czyli chodzi o pieniadze

droga zabawa

dwie grupy drukrek

PLA  lub ABS

czyli

PLA
« Ostatnia zmiana: 29-05-2016, 11:42 wysłana przez nano »

AUDIOTONE

• 9890 / 6045
  • Moderator Globalny
29-05-2016, 11:40
Audiotone poszukaj w sieci po numerze z serwisówki całego ramienia idlera. Gumki nie znalazłem samej ale dźwignie tak. Jak by był problem to daj znać. Poszukam tego zakończenia, powinienem mieć. Najlepiej zrób zdjęcie tego elementu co pękł.
Pzdr

Dziękuje za rady :)
Samą gumkę znalazłem w necie są dostępne będę zamawiał  dwie sztuki bo tam w mechanice wchodzą dwa idlery.
Więc tak Technics RS-M265X idler wymiary średnica 17mm przekrój 2mmx2mm. A samego ramienia nigdzie nikt nie dał na zdjęciach. Ja pokazałem wcześniej. Ale pokażę dokładniej co jest pęknięte :

P.S. Nie wiem czy wiecie, ale jesteśmy popularni. Wszelki info tutaj : http://audiohobby.pl/index.php?topic=11812.0 , tak od 11 postu zaczyna się o nas mowa :)

To może powinni zmienić nazwę forum na forum słuchawkowe ???? Bo za mało jest o Grado ? Brak słów... Ledwo wróciłem na forum po latach nie obecności , zaczynało być fajnie i miła atmosfera a tu takie numery za naszymi plecami. Nie podoba mi się to , wcale.
« Ostatnia zmiana: 29-05-2016, 11:53 wysłana przez AUDIOTONE :) »
Analogowa Grupa Wywrotowa.
Wojtek.

nano

• 9079 / 5198
  • Ekspert
29-05-2016, 11:45
sorry ze sie wtrace
mam pytanie

czy ta rolka plastikowa  dla gumki ma dodotkowe wyzlobienie  ??

dzieki

Tak Nano ma wyżłobienie tak to wygląda dokładnie :
1. Z założoną gumką
2. Bez gumki

dzieki
« Ostatnia zmiana: 29-05-2016, 12:13 wysłana przez nano »

AUDIOTONE

• 9890 / 6045
  • Moderator Globalny
29-05-2016, 11:53
sorry ze sie wtrace
mam pytanie

czy ta rolka plastikowa  dla gumki ma dodotkowe wyzlobienie  ??

dzieki

Tak Nano ma wyżłobienie tak to wygląda dokładnie :
1. Z założoną gumką
2. Bez gumki

I wyszły dalsze dziwne sprawy z Technics-em RS-M265X okazuje się że mam nie oryginalne głowice :(
Ktoś musiał wymienić sobie i zabrał amorficzną i wstawił jakiś badziew...:(
Poniżej link z głowicą oryginalną i zdjęcia a niżej tak wygląda moja nawet niema nic o niej w necie ...
http://forum2.magnetofon.de/board13-verst%C3%A4rker-phono-decks/board61-cassetten-decks/9007-zeigt-her-eure-k%C3%B6pfe/index18.html
Powinna być taka QWY4137Z a jest H4C 19ZZA 1125C ( co to jest ?)

Zdjęcie nr.3 mój magnetofon .
Zdjęcie nr.4 znalezione w necie.
« Ostatnia zmiana: 29-05-2016, 13:01 wysłana przez AUDIOTONE :) »
Wojtek.

kendail

• Gość
29-05-2016, 13:08
I wyszły dalsze dziwne sprawy z Technics-em RS-M265X okazuje się że mam nie oryginalne głowice :(
Ktoś musiał wymienić sobie i zabrał amorficzną i wstawił jakiś badziew...:(
Poniżej link z głowicą oryginalną i zdjęcia a niżej tak wygląda moja nawet niema nic o niej w necie ...
Powinna być taka QWY4137Z a jest H4C 19ZZA 1125C ( co to jest ?)
A to QRVA KOOTAS :/ Jakim frajerem trzeba być by robić taki numer!

Tu link do tematu z głowicami:

http://forum2.magnetofon.de/board13-verst%C3%A4rker-phono-decks/board61-cassetten-decks/9007-zeigt-her-eure-k%C3%B6pfe/

AUDIOTONE

• 9890 / 6045
  • Moderator Globalny
29-05-2016, 13:15
Tu link do tematu z głowicami:

http://forum2.magnetofon.de/board13-verst%C3%A4rker-phono-decks/board61-cassetten-decks/9007-zeigt-her-eure-k%C3%B6pfe/

To ten sam link co ja podałem wyżej .... :)
tylko inna strona , akurat dotycząca mojej oryginalnej głowicy .

Co dalej nie zmienia faktu że głowica jest u mnie nie oryginalna . Straszne przeboje z tym Technics-em RS-M265X model dość nie typowy bo nic do niego nie pasuje, niema go w żadnym katalogu, a czas pochłania niemiłosiernie , do tego teraz jeszcze ta głowica ... Ciężko będzie go przywrócić do stanu pierwotnego :(
« Ostatnia zmiana: 29-05-2016, 13:21 wysłana przez AUDIOTONE :) »
Wojtek.

kendail

• Gość
29-05-2016, 13:19
To ten sam link co ja podałem wyżej .... :)
Się wkur...m i nie zauważyłem :) Tego linka podałem jakiś czas temu, ale to nieważne. Ta śmieszna głowica wygląda na jakąś z walkmana.

AUDIOTONE

• 9890 / 6045
  • Moderator Globalny
29-05-2016, 13:35
Pozostaje mi tylko znaleźć i kupić jakiegoś na części i zamontować oryginalną głowicę.
Wojtek.

kendail

• Gość
29-05-2016, 13:54
Pozostaje mi tylko znaleźć i kupić jakiegoś na części i zamontować oryginalną głowicę.
Albo tu: http://audiohobby.pl/index.php?topic=11839