Ktoś mi mówił, że warto K890ES doprowadzić do stanu wyjściowego, prócz złamanego potencjometru od poziomu nagrania ustawiłem wszystko jak trzeba i faktycznie - świetny deck do ostrej muzyki, dynamizm, kontrola basu oraz dość cieplutka góra sprawia, że ostatnio słucham do poduszki :)
Dzięki kasecie testowej nagranej przez Gardenus`a (za co raz jeszcze mu dziękuję!!!) decki:
K555ES, K730ES, K890ES i w końcu K990ES grają równo oraz bez najmniejszego problemu nagrane kasety mogę stosować zamiennie :)
Tak, tak! K990ES w końcu nagrywa tak jak trzeba, co do dźwięku jeszcze nic nie powiem, bo dopiero wczoraj udało mi się go ustawić. Muszę jeszcze wyregulować sygnał wyjściowy, czasami jeszcze trzeszczy. Jeśli nagranie jest ciche, jakiś kawałek z POP to nagrywa super!
Przestałem się bać dłubania przy głowicy, albo ma się słuch albo się go nie ma :) Prawda jest taka, że K990ES gra teraz zdecydowanie lepiej niż po tym jak opuścił serwis Pana Leszka (z całym szacunkiem dla tego Pana, bo ma wiedzę, owszem) - wydaje mi się, że 990`tka to jakiś magiczny deck, zobaczymy jak będzie dalej :)
Pozdrawiam resztę i wnikliwie czytam temat - nie wypowiadam się, bo nie mam nic do powiedzenia aktualnie poruszanych tematach :)