>> mwisniewski, 2009-12-10 19:34:32
A zapomniałbym, wczoraj odebrałem Kenwooda KX-880D fajny deck, dwie głowice ale przyjemny w użyciu i ładnie zachowany, jedyna wada jaką znalazłem to gwałtownie otwierająca się kieszeń ale, chyba wszystkie 880 i 1100 tak mają :-)
Podobno można to poprawić, nakładając do tłumika pneumatycznego odrobinę gęstego smaru.
Jeśli kieszeń otwiera się gwałtownie, przytrzymuj ją ręką przy otwieraniu, bo może wyłamać się delikatny fragment kieszeni na którym zaczepiona jest bardzo silna sprężyna otwierająca ją - po lewej stronie, taki plastikowy występ na kieszeni, na który nałożona jest pętla tej sprężyny. Sprężyna jest bardzo silna i trzeba na to uważać - jeśli ta część się odłamie, duże siły tam działające powodują, że klejenie jest nieskuteczne i trzeba wymienić kieszeń. Tak było w moim KX-1100HX - poprzedni właściciel próbował dokleić odłamany fragment, bez skutku.
Kupiłem więc tanio 880D z uszkodzoną elektroniką, który stał się dawcą części do innych Kenwoodów z tej serii - kieszeń poszła do 1100HX, silnik przewijania ze szpulkami i przekładnią zębatą - do KX-880SR, który miał ślizgającą się przekładnię cierną starego typu (pokazywałem zdjęcia nowej i starej na poprzedniej stronie). Parę innych części też wykorzystałem albo mam plan wykorzystać...