nano
Gratuluje przywrócenia do żywych RS-M63 :)
sibelius
Odnośnie Twojego Akaj-ca to naprawiło by się go tak myślę , tylko koszty wysyłki do mnie i potem wysyłka z powrotem do Ciebie to są spore koszty . Cała wartość operacji mogła by przekroczyć wartość sprzętu...
Już kiedyś z Nano rozmawialiśmy o tym bo i u niego jest kilka sprzętów oczekujących na naprawy elektroniki .
Zaś u mnie ostatnio była kiszka bo net mi całkowicie wysiadł , wobec tego jakieś wpisy na forum nie były możliwe .
Obserwowałem sobie u znajomych co piszecie , bo nawet w pracy mamy po blokowane używanie nie formowych stron prócz poczty prywatnej związanej z działalnością firmy .
Poza tym zrobiłem test nierównomierności techcsowi RS-B100 i wyszło najprawdopodobniej że do wymiany sa także rolki napędowe bo kołysanie jest zbyt duże i waha się miedzy 0,15% do 0,25% z kolei w instrukcji serwisowej podają wartość 0,14% (DIN) . Czyli coś jest na rzeczy by przyjrzeć się rolką , ale jeszcze nie wymieniłem paska głównego bo jeszcze nie doszedł . Może jak dojdzie pasek pomierzę znów i zobaczymy może wartości będą się wahać w mniejszych widełkach .