Nie pisales wczesniej o usypiajacym basie z linii transmisyjnych?
nie sluchalem akurat tej konstrukcji Melo jak mi zarzuciles to albo cytat albo przeprosiny poprosze.
Bas ze sluchanych do tej pory przeze mnie LT demonem szybkosci i rewerbu oraz kickbasu nie był. Jak dane mi bedzie zmienic zdanie to zmienie.
Ze sluchanych przeze mnie dluzej PMC byly 3 drozne monitory z plaska membrana 10cali (u znajomego) bas tam fajnie masuje i slucha sie calosci przyjemnie ale nawet MArek moj imiennik mowi ze wie ze ma bdb auiofilski system ale brakuje mu teo co slyszy na żywo. A to z kolei bez problemu mial u vectora na coaxialnym BMS w Tractrix400 + 15 cali B&C.
Po wyjsciu z odsluchu facet byl sklonny w ciemno dac mi kase na budowe zestawow, ostudzilem go ze wzgledow o ktorych pisalem wyzej. Nie bede bral sobie na glowe za zadne pieniadze zobowiazania o ktrym wiem ze na ta chwile nie mam gotowego rozwiazania a nie mam. Gdybym mial albo byl na 100% zadowolony z BMS&B&C temat by wszedl od ręki.
Moze niejeden, moze nie mam zmyslu handlowego, ale wiem czego chce.
Zarzucilem Ci, ze kazda linie transmisyjna z natury oceniasz jako powolona, bez dobrego impulsu, co rowniez tyczyloby sie BB5, ktore wg mnie nie wkleiles przypadkowo :)
Co do PMC, z plaskim basem, ktore sluchales to najprawdopodobniej IB1 lub IB2. Wcale mnie nie dziwi opinia, jesli przyrownuje sie 15 calowy tluczek do 10 calowego basu klasy domowej. To po prostu nie moze grac tak samo. Porownujesz jablka do pomaranczy i jestes zdziwiony, ze jest roznica w smaku. Ja juz Ci napisalem wczesniej, zebys wzial ten sam glosnik i wlozyl go do TL i BR dobrze zaprojektowanych i dopiero porownal. Gwarantuje Ci ze 15 calowy B&C sciagnie Ci skarpety taka sama sila, zarowno w TL jak i BR czy w onkenie. Srednie tony w IB1 to stara kopulka Vify, ktorej parametry sa raczej slabe i nie spodziewalbym sie tutaj zadnych efektow wysokiej klasy. Kopulka wysokotonowa, to rowniez srednia polka Seasa, czyli nic ciekawego. Byc moze bylo to IB2, z kopulka na ksztalt Volta i ATC, ale robionej przez PMC, ale nie mam pewnosci, ktorego modelu sluchales.