Szanowni Panowie, na wstępie tego wpisu chciałbym Wam serdecznie podziękować za zainteresowanie moim problemem i bardzo rzeczowe porady.
Mam zatem już pewnych faworytów do odsłuchania;
Bayerdynamic DT990 Edition,
Grado SR-325i (rynek wtórny),
i polecane przez Karola Shure SRH840, na które również już wcześniej zwróciłem uwagę.
Powiem szczerze, rynek wtórny raczej bym sobie darował i nie chodzi o to że nie wiadomo jak ktoś takie Grado używał, ale ze względu na to, że słuchawki jak "majtki i skarpetki", są zbyt osobistym urządzeniem, aby je odkupować.
Ja tam sterylny nie jestem, ale już sama myśl o łuszczycy, czy innych chorobach skóry ....wiecie rozumiecie.
Dlatego, jeśli już to tylko nowe.
Jest oczywiście i druga strona medalu, a mianowicie odsłuch nowych i niewygrzanych/nieuformowanych okupiony jest "dźwiękiem początkowym", który w czasie ewoluuje do właściwego i ten "początkowy" może mnie jak i wielu zainteresowanych kupnem się nie spodobać, stąd ten temat i Wasze cenne opinie i porady, za które jeszcze raz serdecznie dziękuję.
Za kilka dni, a na pewno jeszcze przed świętami, spodziewam się paczki ze wspomnianym już wcześniej wzmacniaczem na el84-se.
Konstrukcja zdolna napędzić szerokopasmowce, ale przewidziana jest głównie do odsłuchu słuchawek (odczepy na trafie) i tak zaprojektowana i wykonana.
Przesłucham na niej obecnie posiadane słuchawki i wówczas wybiorę się kolejny raz na rekonesans po sklepach, za tymi przez Was polecanymi.
Z zakupem mnie się nie śpieszy, wszak mają to być słuchawki na kolejne lata słuchania.
A może "w między czasie" coś kolejnego wytypujecie....