Michał rzadko kiedy pisze cokolwiek na forum. Nie lubię sposobu działania forów w ogóle, bo same z zasady przekłamują relacje między ludzkie. Cenie sobie twoją osobę, z paru powodów i między innymi dlatego że się znamy.
Nie słuchałem dac-y o których pisałeś więc nie wiem jakie są. CX natomiast jest wyjątkowy w ramach tego co słyszałem dotychczas. Wiemy że czasami pewne rzeczy trzeba usłyszeć by uwierzyć (w ramach audio). Wydaje się że nie może być lepiej, a jednak jest to możliwe.
W związku z powyższym niech ludzie słuchają i sami wyciągają wnioski, czy się im podoba czy nie to co robi CX. Dla mnie jest wyjątkowy i chciałbym go usłyszeć z lampą na pokładzie.
Uzupełniając mój wpis z wrażeń, porównywany był dp1000 zwykły i po tuningu almagry. Sam w sobie dp1000 uznał bym w graniu jako neutralny, patrząc na datę wypuszczenia na rynek jako wybitny w zakresie szczegółów i sceny, szczególnie wtedy. To co się dzieje po tuningu almagry to jakby zdjąć taśmę matującą z obiektywu. Wszystko robi się zdefiniowane i wyraźne, hektary przestrzeni i lokalizacja która jest po po prostu fenomenalna, przestrzeń barwa bas i szczegóły, czasami tak dosłowne że doświadczyłem pierwszy raz przeładowania szczegółów. Ale to przeładowanie polegało na tym że nie wiedziałem na czym się skupić tyle tego było. Uważam że JRC4560d na wyjściu jest wąskim gardłem, dziś posprawdzam jak inne kostki się zgrywają.