Ten się wybiera, kto nie chce sobie zrobić moich wzmacniaczy i nie lubi mojego rozsądku, innymi słowy można sobie tylko popatrzeć i jak na ryby łowić tańsze i dobre modele odtwarzaczy CD i je sobie uzdolnić.
Tak nawiasem mówiąc to jaki dziwny jest tręd nawet do drogich kolumn głośnikowych i poco komu takie szczęście? przecież każdy jeden głośnik o mocnym magnesie i dobrych do niego materiałach nie różni się od innych, mało tego to wzmacniacz musi być dobry, aby głośnik nie generował o wiele większych zniekształceń, jak dla dobrego wzmacniacza sam ma.
Ja nie mam wielkich wymagań i mimo że nie znam głośników Peiying to je zakupiłem, bo piszą że mają bardzo mocny magnes i ładnie wyglądają i nie gardzę najmniejszymi i teraz będę miał największe eliptyczne: PY-6985F, nie problem z tego zrobić jakąś głośnikową skrzynkę -ale wzmacniacz to już naprawdę musi być dobry, hi hi -mocny magnes to proste kolumny za darmo i nie najgorsze.
W moim starym radiu z roku 1959 zwanym Podhale były dwa ogromne głośniki szeroko pasmowe i o takim mocnym magnesie, że jak magnes złapał śrubokręt, to go nie chciał puścić -ale ta technika produkuje magnesy, że nawet nie chcą przyciągać śrubokręta -jak złożyć membranami głośniki do siebie i się nawzajem polem magnetycznym zrzucą, to takie coś jeszcze może w ogóle grać.
Jeśli ktoś ten ten mój wpis potraktuje poważnie, to doceni dobre odtwarzacze i będzie się śmiał z drogich kolumn głośnikowych i nadal nie dobrych-nowych wzmacniaczy -takie bez końca trędy-nowe tytuły dla nowych cen, jak wabik na złote rybki z skarbonką, hi hi hi.
Fajny temat i po jednym piwku można się śmiać bez końca i nie myślę, że obraziłem uczucia melomanów i może nawet rozśmieszyłem 'egona'
Nie wiedziałem że to jest swojskie Audio Show i nie chlapnąłbym takim śmiechem, ale i tak te wszystkie audio skrzynki to są dziwne skrzynki.