Audiohobby.pl

Wzmacniacze słuchawkowe wysokiej klasy

lancaster

• Gość
02-10-2010, 14:52
Wykrakał z tym ze cos padnie :-)

Ged

• 1723 / 6111
  • Ekspert
02-10-2010, 19:24
Brawo Piotr ! Brawo Majkel !
Bardzo jestem ciekaw co będzie dalej z tym wzmacniaczem bo naprawdę zakręciliście niesamowicie, oczywiście w sensie pozytywnym :)

andrzejs82

• 15 / 5180
  • Nowy użytkownik
02-10-2010, 19:45
recenzja fantastyczna :)

majkel

• 7477 / 6109
  • Ekspert
02-10-2010, 19:45
Dziękuję Piotrze za poświęcony czas na odsłuchy i recenzję!
Na razie nie usłyszałem jeszcze wpływu zastosowania profesjonalnego potencjometru zamiast węglowego Alpsa. Vishay stosuje specjalne tworzywo przewodzące do aplikacji audio. Się posłucha to się pozna prawdę.
A tak z innej beczki - w przeciwieństwie do Moonlighta, Black Pearl ma pewne grymasy odnośnie kabli. Ten mój na NYS373 to taki zapewniający radość ze słuchania, ale dla dokładniejszego nakarmienia wzmacniacza polecam np. Vovox Textura. Dźwięk jest właśnie bardziej taki jak to Piotr napisał o Twin-Headzie - mniej obłości większy porządek, a na HD800 z ayona CD-07 był ten czysty realizm koncertowy włącznie z rozpraszającą swoim zachowaniem publicznością dookoła. Z płyty Seether "One Cold Night", gdyby ktoś dociekał.

Pan Kochany

• 27 / 5188
  • Użytkownik
02-10-2010, 19:59
Recenzja (jak zwykle) pierwsza klasa!
A jak produkt? Da Pan bedzie szansa samemu spróbować...

Gustaw

• Gość
02-10-2010, 20:30
Fajna recenzja, dzięki.

P.S. Mam nadzieję, że w końcu uda się zorganizować spotkanie słuchawkowe w krainie koziołków, ziemniaków i Bismarcka na którym będzie również wzmacniacz Majkela. Tylko, że dla moich CALi trochę szkoda prosić Majkela o wypożyczenie.

lancaster

• Gość
02-10-2010, 20:56
Piotr, dzięki reckę.
Bardzo sie cieszę ze tak ładnie wypadł. Gratuluję majkel.
Wzmacniacz to rozumiem dyskutowany wczesniej klonik Lehmanna po modyfikacjach ?
Cena uwazam uczciwa.

majkel

• 7477 / 6109
  • Ekspert
02-10-2010, 21:56
>Bardzo sie cieszę ze tak ładnie wypadł. Gratuluję majkel.

Dziękuję. :)

>Wzmacniacz to rozumiem dyskutowany wczesniej klonik Lehmanna po modyfikacjach ?

Mam zaznaczyć tę odpowiedź, czy może potrzebujesz jeszcze trochę czasu?

ogorek

• 855 / 5449
  • Ekspert
02-10-2010, 22:01
@majkel -gratulacje, super, że jest to takie małe urządzenie. Można zabrać na wakacje ...

@Panie Piotrze - wyrazy uznania, ze znajduje Pan czas na dzielenie się uwagami na formu. Mimo, ze jest sporo oponentów odnośnie wykwintu wydaje mi sie, ze w tej recenzji nikt nic nie może zarzucić.

Jedno pytanie, przeczytałem ją kilka razy i o ile we wstępie jest lista słuchawek, to rozumiem, że we fragmentach porównujących TH do BP (kurcze skrót trochę nieszczególny, chyba ze wspomniany koncenrn padnie i zostanie tylko produkt @majkela) opisy dotyczą wyłącznie T1 ... Mam rację ?

Jakie parametry ma zasialcz ? 24V a jaka wydajność prądowa dla tych 24V ? Ja zamówiłęm zasilacz w firmie TrafoTech z 3 wyjsciami i mogę jeszcze poprosić o określoną wydajność prądową na jednym z nich.
Audionemesis VLE, Audiolab mDAC, BP, AKG701, T90, stacj: HEED Obelisk SI
Każda modyfikacja systemu podnosi jakość brzmienia o 2 klasy wyżej. Po pewnym czasie zauważam, że się pogorszyło w stosunku do poprzedniej wersji …

majkel

• 7477 / 6109
  • Ekspert
02-10-2010, 22:09
@ogorek, 2 ampery wystarczy z lekkim zapasem.

ogorek

• 855 / 5449
  • Ekspert
02-10-2010, 22:19
Odpowiadasz na wpis
>> majkel, 2010-10-02 22:09:57
@ogorek, 2 ampery wystarczy z lekkim zapasem.

Dzięki za informację. Waham się pomiędzy ustawieniem w kolejkę a potestowaniem i porównaniem z Violectriciem V90. Chociaż jak był porównywany z TH to porównywanie go z Violectriciem to czysta profanacja.

Więc ustawiam się w kolejkę (który jestem na liscie ? 100-tny ?
Audionemesis VLE, Audiolab mDAC, BP, AKG701, T90, stacj: HEED Obelisk SI
Każda modyfikacja systemu podnosi jakość brzmienia o 2 klasy wyżej. Po pewnym czasie zauważam, że się pogorszyło w stosunku do poprzedniej wersji …

calluna

• 54 / 5650
  • Użytkownik
02-10-2010, 22:25
Właśnie, czy jest juz kolejka by się zblekperlić? :)

Ged

• 1723 / 6111
  • Ekspert
02-10-2010, 22:36
Chyba majkel musi jakoś wyjaśnić poprzednią kolejkę (niektórzy mają tam napisane np. the last and the greatest co w tej sytuacji oznacza czarną perłę). Majkel jak przemyślisz sprawy (oczywiście nic na szybko) to zdeklaruj się jakoś konkretnie, a przede wszystkim wstaw mnie na najwyższe miejsce w kolejce, przecież czekałem na moonlighta półtora roku i nic :)
Pozdrawiam i gratuluję
Włodek

szwagiero

• 2240 / 6111
  • Ekspert
02-10-2010, 22:37
No to Majkel musi zrezygnować z pracy albo zatrudnić chińczyków do roboty ;)

majkel

• 7477 / 6109
  • Ekspert
02-10-2010, 23:00
@frackowiak, co do W5000 kieruję Cię do Piotra, ja na razie spędziłem z nimi kilkanaście minut, w tym połowę czasu na Lebenie CS 300XS, a połowę na Perełce. Jam nieprzywykły do tak okraszonego dźwięku i muszę ocenić je w dłuższej perspektywie, do czego przystąpić będę mógł najwcześniej jutro po południu. Odnośnie D7000 - walę w ciemno, że będzie świetnie, bo to są słuchawki w dużej mierze zgodne z moim postrzeganiem dobrego dźwięku. Myślę, że z Black Pearl należało będzie się jeszcze spotkać w kontekście słuchawek Grado, bo w towarzystwie PS1000 się zrodziła i obrastała masą. Mogę polecić HD800 pod warunkiem, że weźmiesz interkonekt pokroju Vovox Textura i wykażesz się cierpliwością w doborze źródła. ayon to dobry kierunek, ale CD-07 jest podatny na sieciówki, itd., a nie grał z pierwszą z brzegu kiedy to HD800 po raz pierwszy (i na razie ostatni) jednoznacznie mi się spodobały. I rekablować ich nie trzeba było...