Oj SL-P1000, polowałem na niego, ale nie udało mi się go nigdzie uszczelnić, kupiłbym nawet niesprawny, jeśli jest ktoś chętny do pozbycia. Mam jeszcze SL-P990, ale ten pomimo bardzo zaawansowanej konstrukcji wewnętrznej szufladę i przyciski ma już plasticzane! Co ciekawe 720 lepiej sonicznie pasuję do SU-V85A.
Potwierdzam niezbyt dużą trwałość napisów na metalowej klawiaturze oczywiście jak na Technicsa bo w porównaniu do chińskich produktów to jest gigantyczna. Te klocki to już prawie zabytki! Nie mam póki, co pomysłu jak je odświeżyć w wzmacniaczu, bo w nim się trochę wytarły właśnie.
Jeśli chodzi o nóżki to we wszystkich klockach są od zakupu niewymieniane, czyli takie jak były. Jedyne, co zrobiłem to wykręciłem oryginalne śrubki i przykleiłem nóżki na podkładkach antywibracyjnych równo w tych samych miejscach, bo faktycznie były przykręcone w różnych miejscach. Co ciekawe 905 też miał takie, w dodatku na uszczelkach antywibracyjnych z materiału podobnego do tego np. w SL-P990. Patent wygląda na oryginalny niekombinowany domowo. Wydaję mi się, że od innych widzianych 905 ma też delikatnie jaśniejszą metalową klawiaturę. Nie znam jego pochodzenia, ale wygląda na trochę inną wersję niż ta z Niemiec czy Pewexu. Wszystkie nóżki są z aluminiowych rurek z wypełnieniem z tworzywa a nie plasticzane i lakierowane o zgrozo na aluminium jak w wielu nowszych modelach.