>> SlawekR, 2014-01-19 20:17:28
>A to sorry. Odniosłem mylne wrażenie, że większość rzeczy jest tu prezentowana raczej w tonie twierdzącym niż pytającym. Chyba za bardzo zasugerowałem >się postem otwierającym wątek :).
>
> Co i tak nie zmienia faktu, że pytanie pozostaje otwarte, skoro wyłączamy tak ogromną ilość usług, że system przestaje być użyteczny do jego normalnych >funkcji, to wedle jakiego klucza i racjonalnych podstaw jest to robione. Bo chyba nie na ślepo, wedle przeczucia?!?!
>
> Zapytałem kiedyś o to w wątku obcojęzycznym na jednym z for, gdzie była prezentowana wyższość systemu serwerowego Windows na na wersją zwykłą. >Pytanie było proste, dlaczego jest lepsza wersja serwerowa, co w niej jest tak kluczowego, co ją odróżnia, z punktu widzenia audio, na tle zwykłych wersji? >Pytanie o tyle zasadne, że przecież różnica w cenie mała nie jest. W odpowiedzi niestety spotkałem się wyłącznie z agresją słowną.
A z czym sie chciales spotkac jak Ci ludzie nia maja pojecia jakie sa roznice za to wiedza ze maja wplyw na dzwiek? :) Wiekszosc roznic miedzy systemami jest przez uzytkownikow "audio" albo kompletnie nieuzywana albo wylaczana w trakcie "optymalizacji". Mit o wielkich toznicach miedzy wersja serwerowa a desktopowa wywodzi sie z czasow NT/9x kiedy byly to zupelnie rozne systemy - aktualnie nie jest to juz prawda i roznice miedzy nimi (przynajmniej w temacie core a nie uslug) sa kosmetyczne