>> Gustaw, 2013-06-03 12:26:20
>> magus, 2013-06-03 12:15:08
>>konieczność podania karty kredytowej przy zakładaniu konta w iTunes DYSKWALIFIKUJE dla mnie ten
>>Założyłem sobie kartę Pre-paid ze stówką na drobne zakupy i jakoś ten problem mnie nie ciśnie.
oczywiście, że inteligentny człowiek poradzi sobie z tego rodzaju problemem i przesunie go do kategorii "utrudnienie"
ale mnie chodzi o podejście firmy do klienta - nie chcę "robić interesów" z takimi ludźmi
poza tym, za chwilę - ponieważ klienci to akceptują - taka filozofia stanie się normą i oczywistą oczywistością
więc firmy będą robiły kolejne kroki na drodze do ubezwłasnowolnienia klienta
co dalej? być może dostęp firm komercyjnych do pełnej historii finansów klienta?
(tak jak się to właśnie dzieje w przypadku banków, które mogą odmówić kredytu klientce, ponieważ stwierdziła, że nie ma samochodu, a ktoś dokopał się w jej rachunkach, że miesiąc temu zapłaciła za benzynę, albo stwierdzić, że nie rokujesz jako klient, bo słuchasz niemainstreamowej muzyki typu death metal - znowu analiza płatności - a więc nie podpadasz pod kategorię bezpiecznego, ugrzecznionego klienta, który prędzej zrobi loda szefowi niż zaryzykuje utratę pracy)
a jaki jest koniec tej drogi? chipy od skórą?
no way! ja się świadomie pod nóż nie podłożę... :(((((((((((((((((((((((((((((((
a wracając do tematu - czy można wgrać sobie do telefonu "audiofilski" firmware bez naruszania gwarancji?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Po 2 godzinach sam niemal dałem się przekonać tym naukowcom, byli bardzo wiarygodni. Na szczęście mam inne poglądy". - prof. K. Kik
"To przekracza moją wyobraźnię". - S. Chandrasekhar, laureat Nobla, zwolennik teorii, wg. której cała materia Wszechświata miała swój początek w nieskończenie małym punkcie