Audiohobby.pl

Peter Gabriel

-Pawel-

• 4739 / 5709
  • Ekspert
25-03-2013, 19:01
@Gustaw, przynajmniej forum trochę ożyło ;) Zakładka Happy End to niegłupi pomysł, ale trzeba zrobić jakieś karty wstępu wydawane np na podstawie dowodu zakupu jakiegoś sprzętu sprzed 5 lat i udokumentowania jego dalszego posiadania i użytkowania :)

lancaster

• Gość
25-03-2013, 19:07
Pawel, a gdzie przeczytales ze :

"na tym forum zabronione jest przyznanie, że komuś słuchawki bardziej leżą?"

Wychodzi na to ze zabronione jest raczej przyznanie czegos odwrotnego :-) Peterowi sluchawki nie leza, ja nie uwazam ze sa to "kondomy dla uszu", nie wiem czy fałszuje majac je na uszach kiedy spiewam ale zapewne tak i to nie dlatego ze mam sluchawki na uszach :-)

podobnie jak w stosunku do brodacza...a zreszta nawet nie chce mi sie wymyslac kontrgłupot do czesci twojego postu o Dodzie. Gdyby powiedziala cos takiego jak Gabriel pewnie nawet bym nie zwrocil uwagi bo ogolnie nie zwracam uwagi co tego typu ludzie mowia.

-Pawel-

• 4739 / 5709
  • Ekspert
25-03-2013, 19:21
@Lan, ale ja cały czas twierdzę, że:

1. Dla  każdego co innego jest dobre, a zarówno słuchawki jak i kolumny nie są pozbawione względem siebie wad. Ja wolę to, Ty tamto, czy na Twój wybór wpływa czyjaś opinia/gust? Bo na mój nie. Dlatego też (patrz pkt niżej)...

2. Takie opinie jak ta Gabriela nie mają najmniejszego wpływu na moje samopoczucie odnoście tego w czym i jak słucham. Nie wiem czemu miał służyć ten temat, pokazaniu wyższości czego nad czym?

3. Daleko nam do spojrzenia na świat audio uszami zawodowców. Gdybyś miał nie czerpać z tego przyjemności, a wyłapywać każdy detal, na bieżąco korygować błędy, manipulować dźwiękiem i być z tego rozliczonym to na pewno poruszałbyś się teraz w innych markach i modelach sprzętu audio ;)

lancaster

• Gość
25-03-2013, 19:40
Pawel, a ja nie twierdze ze Peter Gabriel ma patent na racje w temacie sluchawki.
Opinie uznalem za na tyle interesujaca i "dziwną" ze warta dyskusji.

Nie spodziewalem sie ze wejdzie ona na takie tory (odwiecznej walki dobra ze złem, wyzszosci Świąt jednych nad innymi itp.) :-)

mirek10

• 1221 / 4604
  • Ekspert
25-03-2013, 19:46
Uważam ze ten pan nigdy nie miał prawdziwych audiofilskich słuchawek z odpowiednim torem,dlatego uważam jego wypowiedz za śmieszna,słyszałem zle słuchawki i zle kolumny, których nie chciałbym za darmo. Widzę ze sa tu koledzy nie posiadajacy  już słuchawek ,dlatego mówią o kolumnach w samych superlatywach,są dla nich inne fora.Kiedy byłem ostatnio na AS to troszkę posluchalem tych drogich sprzętów i może w pięciu przypadkach grały super, tak niewiele lepiej jak mój tor z sluchawkami K-1000.

folab

• 297 / 6104
  • Zaawansowany użytkownik
25-03-2013, 19:58
Pat Metheny od stereo woli system Dolby Digital 5.1 Surround ,twierdzi że stereo nie jest w stanie oddać atmosfery koncertu,wielki muzyk wie co mówi.....

-Pawel-

• 4739 / 5709
  • Ekspert
25-03-2013, 20:08
@Lan, już ja dobrze wiem, że taki, a nie inny scenariusz tej rozmowy sobie uknułeś, aby sprawdzić kto jeszcze żyje na tym forum ;P

PS Mnie również było miło znowu się trochę "podroczyć" ;)

Gustaw

• Gość
25-03-2013, 20:13
>> mirek10, 2013-03-25 19:46:54
Uważam ze ten pan nigdy nie miał prawdziwych audiofilskich słuchawek z odpowiednim torem,dlatego uważam jego wypowiedz za śmieszna,słyszałem zle słuchawki i zle kolumny, których nie chciałbym za darmo. Widzę ze sa tu koledzy nie posiadajacy już słuchawek ,dlatego mówią o kolumnach w samych superlatywach,są dla nich inne fora.Kiedy byłem ostatnio na AS to troszkę posluchalem tych drogich sprzętów i może w pięciu przypadkach grały super, tak niewiele lepiej jak mój tor z sluchawkami K-1000.

Chyba Gabriel popełni samobójstwo po twoim wpisie. Jak żyć bez dobrych słuchawek, panie Mirek? Jak żyć? Można mieć jedynie nadzieje, ze ma bardziej ludzki stosunek n.p. do kelnerów niż niektórzy tutejsi świerzo upieczeni audiofile z kilkoma plikami audio na twardym dysku.

lancaster

• Gość
25-03-2013, 20:21
brodacz i tak sie nie przyznam ;-)

• Gość
25-03-2013, 20:33
Ja nie wyobrażam sobie już życia bez słuchawek. Tylko tak się mogę odizolować od reszty rodziny która nienawidzi muzyki. A ja - czarna owca, bo bez muzyki żyć nie mogę.
Ja do słuchawek jestem zmuszony choć przyjmuję to bez łaski, ale o słuchawkach mówić "kondomy" to przesada. Dobrze że możecie tak porównywać sobie to wszystko ale chyba Lancaster nie miał na uwadze rozpętania dyskusji co lepsze. Trochę pomógł w tym mój komentarz z początku, ale podobnie jak Lancaster zostałem źle odebrany. Nawet do głowy by mi nie przyszło żeby twierdzić że coś jest lepsze, a wystarczyło napomknąć o kolumnach za milion dolców i walka na noże gotowa. :) A tacy starzy wyjadacze jak niektórzy tutaj tak się dali podejść hehe. :)

Gustaw

• Gość
25-03-2013, 20:41
Ja twierdzę, ze kolumny są lepsze a słuchanie muzyki w słuchawkach ma w sobie tyle naturalnosci jak uprawianie seksu w osobistej zbroi komtura krzyżackiego.

:)

-Pawel-

• 4739 / 5709
  • Ekspert
25-03-2013, 20:48
Odpowiadasz na wpis
>> Gustaw, 2013-03-25 20:41:25
Ja twierdzę, ze kolumny są lepsze a słuchanie muzyki w słuchawkach ma w sobie tyle naturalnosci jak uprawianie seksu w osobistej zbroi komtura krzyżackiego.

:)

No nie gadaj

• Gość
25-03-2013, 20:48
Rozumiem że mówisz z doświadczenia. Tylko skąd do cholery wziąłeś tą zbroję? ;)

Gustaw

• Gość
25-03-2013, 20:51
>> kabak1991, 2013-03-25 20:48:38
Rozumiem że mówisz z doświadczenia. Tylko skąd do cholery wziąłeś tą zbroję? ;)

Jak to skąd? Zwyczajnie. Z szafy.

• Gość
25-03-2013, 20:55
Szklaneczka czego?