Audiohobby.pl

LAPTOP+ DAC+WZM SLUCHAWKOWY+SLUCHAWKI

lancaster

• Gość
24-02-2013, 10:46
4m, przesadzasz jak zwykle, chyba ze tak ich ujela Twoja hindusko-chlopieca uroda, ze sprzedali Ci ponizej ceny zakupu :-)
..moze chciales napisac najWIEKSZY...nie zdziwilbym sie przy zakupach w niektorych miejscach w Polsce.

lancaster

• Gość
24-02-2013, 10:51
Roland, jak ktos otwiera sklep ze sprzetem i nie liczy w koszty tzw "zawracaczy glowy" to powinien zajac sie czyms innym. Jesli zjawisko jest zbyt duze i polega na wykorzystywaniu miejscowki dla ustalenia zakupow w tanszych miejscach to uwazam dobrym pomyslem jest glupie 50zl/h za odsluch.
Chce sobie "klient" kupic cos od Pana Staszka z bagaznika (bo zaplaci mniej) ale nie ma tego jak u niego posluchac to niech zaplaci za taka mozliwosc w miejscu gdzie ma. ...a jak komus to nie przeszkadza, albo ma sprzet na tyle fajny ze Staszek nie podskoczy to nie ma obaw i zawracaczem gitary mozna nawet kawe wypic :-)

mirek10

• 1221 / 4605
  • Ekspert
24-02-2013, 11:57
Panowie!czasami napisze dosadniej, ale to jest ujete w czudzyslow,nie jeden sprzedawca jest dupkiem nie majacym pojecia o obsludze,kazdy powinien byc przygotowany do swojego zawodu, a sprzedawcow i kelnerow przyjmuja z ulicy bez szkolenia, bo to jest zawod .......wiadomo czasami na chwile,oczywiscie sa wyjatki i tak w 5gwiazdkowych restoracjach pracuja zawodowcy i specjalistycznych sklepach audio czasami tez.
A teraz koledzy kochani pisze co mysle o wielu sprzedawcach z ktorymi mialem kontakt przez swoje cale zycie i jakie mam o nich zdanie,ale nie pisze co mysle o niektorych z was, a widze ze sa tacy co pisza o mnie uzywajac wolgarnych slow,scierwa te sa gorsze o" kurki wodne klozetowej" tak ze prosze uwazac  na slowa!!!!!!

magus

• 20990 / 6108
  • Ekspert
24-02-2013, 12:31
mirek,

jeśli to do mnie, to:

napisałem co napisałem tylko dlatego, że ty napisałeś co napisałeś
jakbyś ty nie napisał tego co napisałeś, to i ja bym nie napisał tego co napisałem

dlaczego miałbym oceniać lepiej anonimowego usera na forum, niż tenże user ocenia anonimowych sprzedawców?
uważasz się za nadczłowieka? twoje prawo, a moje uważać cię stosownie do twojego zachowania (słów)
Odszedł 13.10.2016r.

mirek10

• 1221 / 4605
  • Ekspert
24-02-2013, 12:45
magnus-kazdy pisze co mysli ,ale nie tyka sie osobiscie kogos dlatego ze ma takie a nie inne zdanie!

Synthax

• 2323 / 4324
  • Ekspert
24-02-2013, 12:58
@Lancaster

Ostatnio robiłem odsłuch w sklepie ze słuchawkami. Całkiem dobrze zaopatrzonym. Jakiś czas temu kupiłem tam słuchawki, wcześniej przesłuchując ponad 10 modeli, wówczas zdecydowałem się, kupiłem, zapłaciłem, podziękowałem i poszedłem. Jednak ostatnia wizyta polegała tylko na odsłuchu i zauważyłem że odsłuch jako taki kosztuje 30pln. Uznałem że nie jest to wcale zawyżona kwota. Panowie podłączyli mi w tym czasie kilka wzmaków słuchawkowych, cdp naima, i byli bardzo pomocni. Ja nie czułem że angażuje na darmo ich czas. Miałem istną ucztę (Grado rs1, T1, itd) i miałem poczucie że było to sprawiedliwe podejście.
Jeśli odsłuchuje się 2-3 modele to należy się to gratis jednak jeśli chcemy mieć sesję odsłuchową takie symboliczne opłaty nie są niczym złym. A nie ma krygowania itd.

Synthax

• 2323 / 4324
  • Ekspert
24-02-2013, 13:08
Dodam tylko że w tym sklepie było na prawdę dużo towaru. Wszystko wyeksponowane. Akcesoria towarzyszące pod ręką, możliwość podłączenia własnego sprzętu.

Irytująca byłaby natomiast sytuacja gdzie wchodzimy do sklepu gdzie są 3 rzeczy na krzyż i tam za odsłuch płaci się czasem nawet 100pln. Takie nastawienie sprzedawców należy potępiać.

lancaster

• Gość
24-02-2013, 13:16
Synthax, a ja uwazam ze temat cen za odsluch to sprawa indywidualna miedzy stronami.
Chetnie zaplace ile sobie kto zazyczy za odsluch nawet 1 rzeczy  ktora mnie interesuje i ktorej nawet nie zamierzam kupić. W sklepach w Polsce tego typu rzeczy raczej nie wystepuja...
...np. JBL Everest z dobra, mocna lampa bym posluchal, Odeonow w optymalnych warunkach, systemu audio Tekne w kameralnych warunkach, Cessaro od Bety wzwyz z czyms sensownym, Magico Ultimate ... itp. ...i zaplace za godzine 3-5 stow, no problem.

lancaster

• Gość
24-02-2013, 13:19
...oczywiscie jeszcze chetniej skorzystam z zaproszenia i kaski nie wydam :-) ...ale jesli ktos ma zyczenie to w TAKICH przypadkach...czemu nie.

magus

• 20990 / 6108
  • Ekspert
24-02-2013, 15:55
mirek

A tobie wolno osobiscie tykac sprzedawce ktory ma inne niz ty zdanie (na temat obslugi klienta) ?
Odszedł 13.10.2016r.

lancaster

• Gość
24-02-2013, 17:09
magus, Mirek jest po prostu uprzejmym czlowiekiem,, a ludzi traktuje z gory tylko w necie...wiesz...tak wirtualnie...tylko nie wiem po co ?

lancaster

• Gość
24-02-2013, 17:11
a ! juz wiem po co...żeby sie dowiedziec jak inni na to reagują :-)

Synthax

• 2323 / 4324
  • Ekspert
24-02-2013, 17:31
@ Brodacz:

Music Hall PH25.2
Naim Headline + naimowski zasilacz
Heed ten tańszy
Beyer A1
Musical Fidelity M1HPA
I jakieś ProJecty...

CDP do odsłuchu Azur 840c i Naim Cd5i

MAG

• 2398 / 6092
  • Ekspert
24-02-2013, 18:01
Przypomniałem sobie czasy jako młody szczeniak wszedłem do jednego salonu w Krakowie i z taką młodzieńczą fascynacją zapytałem sprzedawce czy mógłbym posłuchać tego magnetofonu chodziło o jakiś model Pioneer
( takie urządzenie na nośnik zwany CC Compakt Cassette ) .
Sprzedawca ów wziął mnie na mocny wzrok , przypomniał mi się wzrok pani Eli ze sklepu gdzie w zamierzchłych czasach stałem z babcią po cukier w kolejce wtedy zastanawiając się dlaczego tak stoimy cały dzień a kolejka jest ciągle taka sama:)
Pani Ela z ww sklepu jak coś powiedziała to było to słowo bardzo ważne np: teraz mam przerwę i dzierżąc swoja szklanke z zasypaną herbata zajadała jakąś pajdę chleba a ludzie w pokorze czekali aż Ela się naje i będzie mogła zadawać kolejne pytania na temat kartek, cukru itp.

Abstrahując od pani Eli .....sprzedawca wypowiedział magiczne zdanie a ile ty masz lat kolego? pracujesz ? a masz na to pieniądze , a do czego ci jest potrzebny taki magnetofon ? zarzucił mnie deszczem dziwnych pytań wystraszyłem się gdyż inaczej w periodykach audiofilskich opisywano wtedy kontakt klienta ze sprzedawcą w takich salonach audio .

Ze smutkiem stwierdziłem wtedy że Pan Grzegorz Swinarski opisując wspaniale w swoich recenzjach różne urządzenia wspominał że taka wspaniała atmosfera tam panuje i można posiedzieć i posłuchać - przytaczał nazwę sklepu .

Po kilku miesiącach od tego zdarzenia miałem już dobrych naście lat uskładałem sobie pokaźną sumę i wyruszyłem z tatą na zakupy  , nie omieszkałem wtedy zajrzeć do tegoż sklepu w którym sprzedawca miał bardzo drogocenne klocki firmy Pioneer , Kenwood i jeszcze inne o dziwo poznał mnie uśmiechnął się i zapytał :
-
- co popatrzeć sobie przyszedłeś ?
odpowiedziałem:

- nie z tatą szukamy zestawu dla mnie
Sprzedawca rozejrzał się i zauważył tatę i krzykną !

-proszę zapraszam co pana interesuje ???
tata mu na to :

-dziękuję ale ja tu proszę pana dzisiaj tylko płacę ! .

Sprzedawca zorientował się i był dla mnie uprzejmy ale to nic już nie zmieniło bo pamiętałem jak potraktował mnie kilka miesięcy wcześniej.

Jeśli są tu jacyś sprzedawcy, wytwórcy sprzętu zapamiętajcie sobie jedno ze młody człowiek który chce posłuchać raz , drugi ,trzeci będzie wystawiał wam świadectwo u innych swoich znajomych w internecie itd.
Młody człowiek dzisiaj nie różni się niczym od młodzieży z moich czasów dlatego warto dbać o każdego klienta .

Ostatnio byłem w sklepie kupowałem kable , płyty kilka drobiazgów a młodzież w wieku około 20 lat brała sprzęt warty 5-6 tys Euro

d(-_-)b  MAG

mirek10

• 1221 / 4605
  • Ekspert
24-02-2013, 18:04
magus-mi wolno krytykowac wszystko co mi sie nie podoba, tylko nie moge obrazac nikogo indywidualnie i tykac go  za to, bo ma takie a nie inne zdanie na temat czegokolwiek!
Jakie mam zdanie dotyczace pobierania oplat za odsluchy sprzetu w sklepie?moje jest takie ,ze to jest paranoja,ze ktos sie czuje lepiej jak sprzedawcy zaplaci,nie wiem skad poczucie winy ze ktos poswiecil mu czas prezentujac sprzet ktory chce sprzedac,to jest jakas chyba ulomnosc,trudno mi nazwac taki objaw,chyba musialbym zapytac sie psychologa skad takie objawy maja koledzy,tak jakby cale zycie ktos udawadnial im ze bez zaplaty nic mu sie nie nalezy,zaraz udowodnia ze za tlen ktory jest w powietrzu trzeba tez zaplacic ,bo  do tej pory zapomnieli pobrac oplaty.