Asmagus-"zaraz wozić sie latami"przecież dopiero minęły dwa lata ,od kiedy zaczęłem interesować sie sluchawkami profesjonalnymi,rok potrzebowałem aby poczytać wypowiedzi kolegów profesjonalistow na tym forum i oczywiście forach zagranicznych,posłuchać sprzętu w miarę możliwości.Zdecydować sie czy kierunek elektrostaty czy dynamiki,jaki sprzęt kupić aby był nowoczesny na lata i zgodny z nowym kierunkiem, jaki bezwatpienia jest DAC i pliki wysokiej rodzielczosci, najlepiej z Laptopa i po USB,myśle ze ten kierunek jest pewny, takie jest moje zdanie!Duży był problem z wyborem kierunku czyli elektrostaty czy dynamiki,dla mnie przekaz autetyczny taki jak z konertu na żywo mnie interesował ,bez upiekszen ,które to maja elektrostaty ,oprócz modelu 009, który gra autentycznie i jest wzorem.Pytanie było takie szukać używki 009+WES i ograniczyć sie zupełnie tym zakupem,czy dac sobie szanse kupna na przyszłość innych ciekawych słuchawek i wzm np.lampowych i rozwijać sie audiofilsko.Wybrałem opcje dynamiczna, bo gdybyśmy zainwestowali podobne pieniądze co w (009+WES) w tor do dynamikow, to granie jest na podobnym poziomie!Dlatego tyle potrzebowałem czasu na decyzje,ma być to sprzet na lata.