Witam szanownych Forumowiczów.
Postanowiłem stanowczo zerwać z młodzieżowymi nawykami (chociaż dalej do młodych się zaliczam) i sprzedałem swoje urządzenia portable. Wyciągnąłem z tego wspomniane w temacie 400zł. Chciałbym za te 400zł zakupić coś do słuchania muzyki w domu. Zaznaczam, że źródłem będzie przyzwoita karta muzyczna asus xonar dx. Nie chcę się na razie pakować w żadne wzmacniacze bo mnie, przeciętnego licealisty po prostu na to nie stać. Potrzebuję czegoś co będzie dało się z tego xonara zasilić. Słuchawki jak najbardziej (chyba głównie) mogą być używane. Proszę nie składać propozycji w stylu kup CAL! bo ten temat mam już za sobą ;) Zastanawiam się nad hd 595 i tu w sumie moje pojęcie o słuchawkach w tym przedziale cenowym się kończy. Słuchałem hd 595 na xonarze i jest w porządku (trochę ten sound przekłamany, ale ostatecznie może być). Co ciekawa lepiej brzmiały na xonarze niż na xonarze i holdegronie ;).
Jakby miało to pomóc to muzyki słucham przeróżnej. Od Petera Gabriela przez ambient (Spyra, Namlook itd...) jazz (głównie), alternatywa, rock (Nordenstam, Sigur Rós), klasyka też się przewija.
A więc czekam na pomoc w doborze czegoś o odpowiedniej impedancji i w tej okrojonej kwocie. Z góry dziękuję!