Audiohobby.pl

Spotkanie Słuchawkowe 14 kwietnia 2012

Gustaw

• Gość
17-04-2012, 20:50
> mikelllo, 2012-04-17 20:33:24
Gucio ...Yes ?;)

Co Yes ? Masz orgazm ?

Mój jedyny przetwornik i wzmacniacz słuchawkowy to Benchmark. Czy mam testować słuchawki na przetworniku, którego nie mam ? Pogięło Cię Mikuś ? Pokaż mi miejsce, szczególnie w tym wątku gdzie widzisz jakąkolwiek promocję Benchmarka.

ogorek

• 855 / 5422
  • Ekspert
17-04-2012, 20:51
>> mikelllo, 2012-04-17 20:33:24

Czy to jakieś personalne animozje ?
@Majkel nie ukrywa, że buduje elementy toru audio komercyjnie. Ale w tym wątku nie widzę aby się "reklamował".
Jeżeli boli Cię jego wpis w wątku o CAL! to zgłoś do moderacji ... ale to mi wygląda na jakieś personalne ...

Ja osobiście sprzedaję ogórki i wcale tego nie ukrywam. Wielu producentów audio nawija na nie trafa lub robi z nich kondensatory. Ponieważ są marynowane - wytrzymują wiele sezonów
Audionemesis VLE, Audiolab mDAC, BP, AKG701, T90, stacj: HEED Obelisk SI
Każda modyfikacja systemu podnosi jakość brzmienia o 2 klasy wyżej. Po pewnym czasie zauważam, że się pogorszyło w stosunku do poprzedniej wersji …

Gustaw

• Gość
17-04-2012, 20:55
Mikuś,

Tutaj masz promocję Benchmarka. Biorąc jednak Twoje problemy z komunikacją werbalną (dyskusja o liczbie mnogiej o ortodynamikach) to mam wrażenie, że i tak nie zrozumiesz. Spotka się kilku znajomych aby posłuchać słuchawek i znajdzie się jakiś baran który zacznie się dopierdzielać.

>> Gustaw, 2012-04-15 15:30:42
>>Z negatywów.
Fostex 40, Senki HD555, AKG (modelu nie pamiętam). W system Chreesa niezbyt wpasował się mój Benchmark.

Gustaw

• Gość
17-04-2012, 21:15
>> mikelllo, 2012-04-17 21:08:34
>Gustaw
,,Komercyjnie związany z urządzeniami firmy Benchmark Media."
Tak czy nie?
Możesz odpowiedzieć mi na to nietrudne proste pytanie?

Masz problem ze zrozumieniem tekstu ? Mam Ci to narysować ?
A teraz rozwiń myśl i napisz co z tego wynika. Proszę o konkretne przykłady chamskiej reklamy.

rafaell.s.cable

• 1166 / 5541
  • Ekspert
17-04-2012, 21:17
Gustaw olej to!

Gustaw

• Gość
17-04-2012, 21:18
Nie.

lancaster

• Gość
17-04-2012, 21:46
Zaraz wyjdzie na to że AH to najbardziej komercyjne forum w necie :-)
Nawet jeśli ktoś jest dajmy na to producentem czegoś tam i zamieszcza informację na temat sprzedawanej przez siebie rzeczy nie widzie w tym nic złego. Pod warunkiem , ze robi to przy okazji przy jakiej taką informację podałby każdy inny user.
Problem moim zdaniem zacząłby się wtedy gdyby zaczęto biegać po serwisie z tekstami w  stylu "kup Pan ...", lub uporczywie zamieszczać cykliczne informacje na temat oferowanych przez siebie urządzeń (czy czego tam jeszcze...)
Ja tu nic takiego nie widzę,a jeśli w  przeszłości widziałem prosiłem o przeniesienie informacji do zakładki AudioSalon.
Wiele osób których pasja jest sprzęt audio z czasem zaczyna robić coś komercyjnie. Od produkcji po handel. Coś w tym złego ?
Żeby nie było kłapania dziobem bo sam jestem w podobnej sytuacji pisałem ostatnio, ze  z loginu lancaster będę pisał tylko w  sprawach organizacyjnych - tak jak teraz. Kilka razy przyznam niepotrzebnie w wątku Horn zamieszczałem info o swoich produktach....cóż, Mea Culpa, zrobiłem to z rozpędu widząc ze inne osoby robią to samo, tylko znacznie bardziej i pomimo kilku wcześniejszych próśb. Nie usprawiedliwia mnie to, ale też więcej podobnych praktyk nie będzie z mojej strony. Nie są mi na dobrą sprawę do niczego potrzebne takie trollowania na forum dyskusyjnym.
Całą dyskusję będę miał przyjemność z Wami prowadzić w zakładce AudioSalon....wbrew pozorom ułatwi mi to pisanie zwłaszcza w sprawach o których pisać lubię.
Proszę o wyluzowanie Panowie, jak nie będzie robiony sztuczny problem to rzeczywistego brak.

Gustaw

• Gość
17-04-2012, 21:56
Na cztery osoby, które ba spotkanie przyniosły słuchawki w branżą związany jestem jedynie ja, przez to , że pracuję w firmie która jest dystrybutorem DACów oraz przez to ze posiadam takie urządzenie u siebie. To samo od wielu lat.

Mikuś natomiast pisze, że to spotkanie branży audio. Nie wiem jak to traktować ale albo kolega Mikaello ma problemy natury emocjonalnej albo zderzył się niedawno z ciężarówką.

Mikello,
w dobrym tonie będzie jeżeli łaskawie przeprosisz innych kolegów za swoje kretyńskie insynuacje.

Gustaw

• Gość
17-04-2012, 21:59
Sorry za literówki . Niestety mam słabą baterie w klawiaturze i ledwo wklepuję litery.

Sim1

• 1829 / 6046
  • Ekspert
17-04-2012, 22:27
Szkoda się gorączkować, ja już też kiedyś usłyszałem od kolegi M , że mam orthoski z popsutymi driverami... tzn. same wydmuszki na pokaz. A poza tym wszystkim opycha na siłę kabel alfrad... lub jakoś tak... to tak odnośnie reklamy.
Taki folklor forumowy jak każdy inny :).

chrees

• 1653 / 6082
  • Ekspert
17-04-2012, 22:38
Zdecydowanie DA się jaśniej. Póki co piszesz jak potłuczony :)
Po prostu napisz co masz na myśli. Nie chce mi się wierzyć, że masz mętlik w głowie analogiczny do tego jak się wysławiasz...

-------------------------------------------------------------------------------
Obcych ksiąg nie czytajcie. Czego nie wiecie - Księdza pytajcie.
.
Obcych ksiąg nie czytajcie. Czego nie wiecie - Księdza pytajcie.

Gustaw

• Gość
17-04-2012, 22:40
Mikello,

To było bliskie spotkanie z T.I.R-em czy z lokomotywą ?

rafaell.s.cable

• 1166 / 5541
  • Ekspert
17-04-2012, 22:43
Sądząc po sile zarzutów to na pewno była kolejka PIKO H0

Gustaw

• Gość
17-04-2012, 22:45
>> mikelllo, 2012-04-17 22:42:07
Dobranoc, nudzi mnie... pisanie oczywistości...

Czyli jednak zderzenie z lokomotywą.

Gustaw

• Gość
17-04-2012, 23:24
>> mikelllo, 2012-04-17 22:58:33
Chyba zderzenie jak już z ...pociągiem pancernym...reklamy.;)

Znasz ripostę wujka Staszka, mistrza ciętej riposty ? Jeżeli znasz to już chyba nie muszę niczego dodawać.