mikello --> w jakim sensie nasze spotkanie było spotkaniem branży audio? Czy ktoś na nim coś sprzedawał lub reklamował? :/
Kuba 622 --> ze swojej strony posiadałem firmowy wzmacniacz Staxa 006-tS + SR-407 (w tym miejscu ukłon w stronę "mikellowej branży audio" i serdeczne podziękowania dla Kamila z KORISa w Poznaniu za wypożyczenie. Uważam to za niezwykle miły gest) oraz moje SR-507 + niemiecki wzmacniacz wykonany przez Petera Rilla (może znajdą się zdjęcia).
Wrócę jeszcze do tego co "zastałem" w swoim sprzęcie po powrocie do domu, wybaczcie monotematyczność, ale naprawdę mnie to bardzo nurtuje szczególnie, że nie uważam metamorfozy za jednoznacznie korzystną. Tak jak miałem zastrzeżenia dla niemca, że ociepla brzmienie Staxów (koledzy słyszeli, może tylko ja?), tak po powrocie do domu wysłyszałem z niego naprawdę sporo góry. Zaczynam się zastanawiać czy w coś po drodze nie uderzyłem. Dla tych, którzy byli na zeszłorocznym spotkaniu z dedykowanym Staxom tranzystorem Diablo: właśnie w tym kierunku poszedł dźwięk z mojego wzmacniacza. Wcale nie jestem z tego jakoś nadmiernie zadowolony i szukam śladów po katastrofie, która to spowodowała... Zbadam jeszcze czy nie jakaś przemiana w DACu (na szczęście mam pod ręką jakiegoś CDka NADa).
Co do kabla pomiędzy zasilaczem a wzmacniaczem to zgadzam się, zasiłka mogłaby się płaszczyć po podłodze :>
-------------------------------------------------------------------------------
Obcych ksiąg nie czytajcie. Czego nie wiecie - Księdza pytajcie.