>> Piotr Ryka, 2012-05-17 22:53:42
Mamy jak widzę już całą kolekcję słuchawek genialnych swą przeciętnością. CAL!, K701, DT 880PRO, K550, HD 650, DT 1350 i szereg innych nadzwyczajnych przeciętniaków. Proponuję konkurs na najprzeciętniejsze słuchawki świata, które odznaczymy medalem słuchawkowej kartoflanki.
Tylko w tym tygodniu pocieszałem kolegę, który nabywszy bez żadnych konsultacji HD 650, z przerażeniem odkrył ich przeciętność. "Nie grają lepiej od moich dotychczasowych za 150 zł" - napisał z goryczą. Inny donosił mi, że nie pojmuje jak ktokolwiek mógł napisać coś równie głupiego jak to, że DT 880PRO są lepsze od T1, które wypożyczył na odsłuch i porównał ze swoimi PRO.
na pewno po jakimś czasie mija zachwyt nad nowymi słuchawkami, uważam jednak, że takie Shure SRH840 za cenę sklepową 700 zł są bardzo dobre...nie wiem, czy coś je pobije z a150 zł:)...gdyby nie były tak ciężkie i nie grzały uszu, byłyby dla mnie perfekt. AKG K550 są dużo wygodniejsze - lżejsze, ucho tez ma więcej swobody, tylko brakuje trochę basu niestety. HD650 słuchałem krótką chwilę, ale i tak wystarczyło do wyrobienia zdania, że nie są warte 500 zł, a na pewno nie 1400 zł ze sklepu. To takie moje opinie bazujące na relacji jakość/cena. Niestety hiendowych słuchawek nie słyszałem, tak więc nie wypowiadam się na ich temat, może się zdarzyć, że jak HD650 znalazły pogromce za 150 zł, to i może takie T1 możnaby porównać ze słuchawkami za 3 stówy