>> moris, 2011-02-27 20:02:26
Tylko jest "delikatna " różnica między komputerem ogólnego przeznaczenia a specjalizowanym sytemem cyfrowym jakim są produkty dCSa
Mam trochę inne doświadczenia ale z obrazem. Bawiłem się dosyć długo specjalizowanymi komputerami do obróbki ( skalowania, usuwanie przeplotu, wygładzeni krawędzi itp itd,). Jest to taki odpowiednik dCS-a ale w wideo. Oddzielna skrzynka, mnóstwo wyjść, wejść, upgrejdowalne oprogramowanie....
Faktycznie działało i działa to znakomicie ale...
Podobało mi się do czasu kiedy zauważyłem, że wcale nie gorzej od tego specjalizowanego komputera obraz obrabia oprogramowanie ...... zaszyte w Playstation 3. Porównywalne rezultaty osiągałem również na mocnym komputerze i oprogramowaniu. Obecnie firma produkująca te specjalizowane komputery do wideo, drugi raz już zmieniła właściciela.
Dlatego myślę, że jest to tylko kwestią czasu kiedy środek ciężkości jeżeli chodzi o konwersje sygnałów cyfrowych w audio przesunie się w stronę oprogramowania znajdującego się na kompie a nie zaszytego w firmware audiofilskich klocków za sporo kasy.