Dawno mnie tutaj nie było, brak czasu.....
Klejenie forniru na klej poliuretanowy, no cóż nie bardzo sie nadaje(pisałem o tym na AS). Ten klej na tyle pęcznieje że przejdzie przez fornir, po za tym najważniejsza kwestia jak przy takiej zaokraglonej bryle równo dociśniesz fornir, poliuretanowy jest w stanie go rozerwać jeżeli nie będzie docisku. Dosć powiedzieć że oklejając proste skrzynki hdf\'em na poliuretanie i nie ściskając ścianek odpowiednio możemy sobie zaserwować wybrzuszony hdf, oczywiscie można to wyrówanać szlifując , ale dodatkowa robota i stracony czas.
Jeżeli APY nie masz doświadczenia i zaplecza to najprościej będzie połozyć fornir na klej kontaktowy(np. moment)
Ja tego typu bryłe fornirował bym na gorąco używając kleju białego.
Małe sprostowanie, od dośc dawna nie używam Rakollu i forniruje troche inną techniką, wymaga jednak bardzo dokładnego przygotowania podłoża. Bryła musi być wyszlifowna idealnie, na tak przygotowaną ścianke daje klej, fornir, folie i na to sztywną płyte i oczywiscie ściski, dużo i w opowiedniej kolejności dociągane.
Dlaczego nie stosuje już miękkich przekładek, bo jak napisałem wyżej ściankę mam odpowiednio przygotowaną, a drugi czynnik, jeżeli fornir jest lekko pofalowany to pod miękką przekładką może się nie ułożyć.