Audiohobby.pl

METAL.

Tomek

• 42 / 6101
  • Użytkownik
17-02-2009, 14:25
COF to kicz i tandeta.
Może o czymś bardziej "gustownym" (jak już zrobił się taki ruch)
Slav, co ostatnio ciekawego "dorwałeś"?
Tomek

rafal996

• 1090 / 6103
  • Ekspert
17-02-2009, 14:32
Panowie, proponuję trochę więcej słuchać i trochę mniej myśleć etykietkami :)
Ja też kiedyś widząc nazwę Cradle of Filth reagowałem podobnie. Ale ostatnie albumy przekonały mnie, że ten zespół jest wiele wart. Od strony czysto muzycznej, używając w miarę obiektywnych metod oceny muzyki - nie ma czego im zarzucić.

Chociaż jest to gdzieś na peryferiach moich muzycznych upodobań. Ostatnio np. znacznie częściej sięgam po ostatnie trzy płyty Exodus.

Reaper

• 521 / 6104
  • Ekspert
17-02-2009, 23:14
Nie trza było od razu zacząć od Exodusa zamiast o debilnym cradle of shit??

Z rzeczy w tych klimatach to polecam ostatnie krążki: Onslaught, Vendetty, Dublin Death Patrol.

PS. Słuchasz metalu, a nie znasz tych kapel to nawet głośno o tym nie mów ;)

Tomek

• 42 / 6101
  • Użytkownik
18-02-2009, 09:25
A ja sobie ostatnio odgrzewam USURPER-a.
A z ciekawszych rzeczy jakie mi ostatnimi czasy wpadły w łapy/ucho to "Blindead" Autoscopia-Murder in phazes.
Tomek

gotyk1

• 1310 / 6091
  • Ekspert
23-02-2009, 23:24
Tu jest bardzo ładna piosenka Vadera

&feature=related

bez przerwy chodzi mi po uszach I\'m the lord and master of the sword ! A czy zamek z tyłu to nie jest przypadkiem bolków?

Reaper

• 521 / 6104
  • Ekspert
27-02-2009, 23:32
Ten VADER to kawałek nagrany specjalnie na potrzeby gry komputerowej "Wiedźmin".
Jak dla mnie to jedyne dokonanie Vadera, którego mozna posłuchać, które jest naprawdę świetne.

Slav

• 545 / 6107
  • Ekspert
14-07-2009, 04:46
Reaktywacja.

Trochę się zasiedziałem w domu i by temu jakoś zaradzić zrobiłem samotny wypad w mrok. ;) Lepiej "babę" nie ciągnąć ze sobą, kiedy kulminacją ma być występ Mayhem. Oprócz nich mieli jeszcze zagrać Marduk i (szczególnie wyczekiwany przeze mnie) Cattle Decapitation, który swoja ostatnia pozycja nieźle mnie sponiewierał. Mieli zagrać, ale nie zagrali i już. Na szczęście Mayhem nie zawiódł i spuścił niezły wpierdol na swoje 25-lecie. Dużo w tym zasługi Attili, spisał się na medal i całkowicie skupił na sobie i swoim show uwagę. Good, good - very good ;)

Po koncercie pomyszkowałem w sieci i wyłowiłem ostatnia studyjna płytę Tormentor - "Recipe Ferrum", którą swego czasu odsądzałem od czci i wiary za "splugawienie" legendy jakim było "Anno Domini". Hmmm, teraz troszkę podrosłem ;) i całkowicie inaczej widzę ta płytę i jest to cholerny number one ostatnich tygodni.

Slav

• 545 / 6107
  • Ekspert
19-07-2009, 08:00
Cieszę się jak dziecko, bo w końcu udało mi się znaleźć i ściągnąć z sieci demówkę Wintershadows "Arrakis", który obok Sirrah około \'95 tworzyli "klimaty" w metalu. Wcześniej udało mi się to z Memoria Vetus (już późniejsze nieco inne klimaty).
Kaseciaki zostały daleko w domu a tutaj graja mp3 bez większej różnicy jeśli chodzi o dźwięk. ;)

Podobnie było tez, z Thy Woshiper, którego wydal prężnie rozwijający się w tamtych czasach Morbid Noizz. Po jednym jak i drugim słuch zaginął i jakież było moje zdziwienie, gdy stwierdziłem, że jednak twórcy całkiem niezłego "Popiół..." wydali równie jak nie lepszy materiał. Co prawda było to już z parę lat temu, ale że nie jestem na bieżąco to warto ten fakt odnotować.
"Signum" bo taka nosi nazwę ów płyta jest dostępna w sieci.

Slav

• 545 / 6107
  • Ekspert
26-07-2009, 17:26
Arthemesia pochodzi z Finlandii i porusza się w szeroko pojętej atmosferyczno-blackowej stylistyce. W zależności od utworu są bardziej blackowe jak i bardziej klimatyczne. Długie kawałki z potężna dawka melodii, klawiszy i gitar. Pare smaczkow powoduje, że kapela wyróżnia się nieco na tle innych zespołów sceny skandynawskiej - zwlaszcza finlandziej.
http://personal.inet.fi/koti/arthemesia/main.html
Mowa oczywiście o ostatniej płycie "aOa" wydanej w tym roku (2009). Poprzednich dokonań nie znam, ale na youtube http://www.youtube.com/results?search_query=arthemesia+&search=Search jest czego posłuchać. ;)

Slav

• 545 / 6107
  • Ekspert
26-07-2009, 18:16
Zapomniałem  jeszcze wspomnieć o Obtest i płycie "Is Kartos i Karta" wydanej w 2005r. która parę miesięcy temu wpadła mi w łapki. Grupa pochodzi z Litwy i gra folkowo-metalowa muzę. Gitary raczej szybkie z dużą dozą "skoczności" i melodyjności. Całkiem strawna i łatwo wpadająca w ucho.
http://www.obtest.lt/
Ostatnim wydawnictwem jest "Gyvybes Medis" wydany rok temu (2008), której jeszcze w całości na spokojnie nie słuchałem.

Slav

• 545 / 6107
  • Ekspert
13-09-2009, 00:33
Słyszał/zakupił już ktoś najnowsze wydawnictwo Megadeth - Endgame?

__kot__

• 724 / 6106
  • Ekspert
13-09-2009, 08:52
To już jest ? Qwa... jak zwykle gdzieś mi umknęło.
Będę miał w nadchodzącym tygodniu zatem.

http://stereo-underground.pl

Brestinder

• 222 / 5695
  • Aktywny użytkownik
13-09-2009, 23:11
jak dla mnie nowy megadeth jest srednim materialem, gdyz kiepskich kawalkow jest wiecej niz tych dobrych... brak jakiejs spojnosci i wogole... nagrane ladnie chociaz przy zapowiedziach zespolu roznych zanosilo sie ze to bedzie realizatorski raj a wyszla lekka klucha na dzwieku... zdecydowanie wole za całokrztałt trzeszczące, ryczące death magnetic ;)

A tak poza tym to polecam wszystkim Worship - last cd before doomsday , piekny kawał doom metalowego przygnebienia.

cojest

• 159 / 5913
  • Aktywny użytkownik
22-09-2009, 14:04
Mgła - Groza

przykald:

co sadzicie? znacie?

pzdr,
m.

gotyk1

• 1310 / 6091
  • Ekspert