Planowany budżet do 1500 PLN (z możliwością zwiększenia do 2000 PLN).
Laptop posiada tylko wyjście USB. Posiadam również słuchawki CAL! i Koss Ur40. Chciałbym do tego dokupić DAC, najlepiej z dobrym wyjściem słuchawkowym oraz słuchawki ZAMKNIĘTE (chociaż to nie jest warunek konieczny).
W najbliższym czasie chcę posłuchać BD DT770 PRO i może Denon AHD2000. Oczywiście lista jest otwarta.
Co do oczekiwań brzmieniowych wobec systemu to lubię brzmienie muzykalne, raczej ciepłe niż zimne (ale bez przesady), z punktualnym, nisko schodzącym basem i niezbyt ostrymi wysokimi tonami. Nie lubię wycofanej średnicy, ciągnącego się basu w ogromnej ilości i bardzo ostrych wysokich tonów. Fajnie też żeby brzmienie było przestrzenne. Puki co bezpośrednio z mojego Laptopa CAL nie grają tragicznie.
Oczekiwania wobec DACa:
- możliwość podłączenia DACa przez USB do Laptopa,
- wyjście słuchawkowe na zdolne dobrze napędzić słuchawki,
- dostępność u polskiego producenta lub dystrybutora.
Oczekiwania wobec słuchawek:
- preferowane zamknięte,
- wygodne,
- przewód min. 3m.
- dostępność u polskiego producenta lub dystrybutora.
Celowo nie napisałem oczekiwań brzmieniowych względem poszczególnych urządzeń. Interesuje mnie końcowy efekt całego systemu. Mam nadzieję, że będzie mi ktoś w stanie opisać brzmienie DACa i słuchawek w zestawie.
Na forum znalazłem pochlebne opinie na temat Beresforda i Nuforce uDac. Czy będą one w stanie skutecznie napędzić słuchawki za około 1000 PLN?
Z góry dziękuję za pomoc.