>> jacch, 2010-10-31 11:39:46
Dla mnie to to wszystko trochę bez sensu jest.
Po co mi serwer ,abstrahując od tego czy gra tak dobrze jak moje cd czy nie, skoro cd-eka i tak musze mieć żeby płyty nań zgrywać.
Są serwery , które są jednocześnie CD-playerami. Olive Opus 4 praktycznie robi wszystko za ciebie, wrzucasz CD, a on grzecznie pyta czy zgrac czy odtworzyć. W jakim formacie ma zapisać ustalasz ty. Z netu ściaga okładke i dane o płycie ( zdarzają się braki w bazie, ale możesz sam uzupełnić własnym opisem i zdjeciem - możesz wkleic swoje paszportowe zamiast np. Jimiego Hendrixa ). Kombinacji układu playlist, sortowania po rodzaju muzyki, wykonawcy, tytule płyty czy utworu jest wystarczająco dużo aby się pogubić.
A, i jeszcze możesz odtwarzać w innym pokoju z satelickiego sterownika, korzystając z bazy dysku na serwerze głównym. Jeśli masz coś na kompie, to w parę sekund po wifi możesz przerzucic to na dysk Olive.
Jako pilota możesz też używac IPhone\'a. Wszystko możesz ustawiac też na swoim lapku, jeśli masz Mozillę.
A, i jeszcze jedno - żadnych wiatraków, szumów i innych hałasów. Dopóki się HDD nie zesra będziesz zadowolony. Ale zawsze możesz zrobic kopię zapasową na dysku zewnętrznym.