@asmagus, idź na całość, kup Audez\'e LCD-2. Masz do nich rekomendowany wzmacniacz. Zrobisz także przysługę forum, bo pewnie pożyczysz albo dasz posłuchać, a jak nawet nie, to nie widzę problemu, żebyś je zbył komuś z nas, gdy się nie spodobają. Na pewno kogoś przypili. ;) LCD-2 chwalą ludzie, którzy nie rzucają słów na wiatr i trochę w życiu słyszeli. Nie będziesz miał problemu zbyć je nawet przez head-fi, skoro znajdą się już w Europie. Poza tym usłyszysz coś nowego - przetworniki planarne. Nie wiem, czy obcowałeś z takimi. Ja miałem przyjemność i w świecie słuchawek i głośników, i podobało mi się. Nie mówię, że to lepsza lub gorsza technologia, bo ja nie patrzę przez ten pryzmat, ale Ty sobie przynajmniej rozszerzysz horyzonty, a być może odnajdziesz to, czego szukasz, bo najlepsze w tych poszukiwaniach jest to, że gdy to coś znajdziesz, to się zorientujesz, że to to, ale będziesz też zaskoczony, że tak to właśnie wygląda, albo brzmi, bo ścigany wzorzec okazał się źle określony. Dochodzi też kwestia przyzwyczajenia. Póki co, LCD-2 według Skylaba mają sopranu w sam raz (co dla niektórych oznacza mało), a mnie się wydaje, że facet do rzeczy pisze, a poza tym skoro inny pisze, że różnią się od HD800 jak żywa muzyka od słuchawek hifi, to ja nie mam pytań. T1 i HD800 już dostawały baty od Audez\'e, PS1000 jakoś się przesmykują między okazjami do konfrontacji. Sam jestem ciekawy takiego porównania, bo przesiadkę biorę pod uwagę, zwłaszcza że te PS1000 drogie były i uwolnią potrzebne rezerwy budżetowe, a może jeszcze by zostało? Żyje się raz, a Sony MDR-7509HD to raczej już nie dostają do poziomu Twojego zestawu słuchawkowego. Pomyśl i zdecyduj. ;)