Jako, ze Asmagus widze ze lubisz i cenisz produkty Meier\'a wiec mysle, ze Stage DAC bylby z racji tego b.dobrym wyborem. Nie wiem czy masz takie zdanie, ale mysle ze jezeli ktos jest przekonany do "jakiejs filozofii" to juz sam ten fakt moze zdzialac bardzo wiele, urzadzenie Meiera chyba graja wlasnie w ten sposob ? (Ja nie wiem bo ich nie badalem ale WM8740 to chyba raczej wlasnie sam w sobie juz gwarantuje analogowosc i brak wyostrzen jezeli poza nim sie czegos "nie spieprzy") .
Poza tym mialbys komplet wzmak + DAC od Meiera, wiec pewnie powinny sie dobrze razem zgrywac.
Oczywiscie ja tutaj sobie tylko teoretyzuje a tak w rzeczywistosci to nie mam pojecia jak to gra :)))
---
Teraz troche sliska sprawa z tym, ze ma grac mozliwie neutralnie i jednoczesnie relaksujaco bez wyostrzen. W moim subiektywnym odczuciu neutralnie to wlasnie nie jest tak do konca relaksujaco - ale to ja sobie to tak odbieram. Relaksujaco to dla mnie analogowo, cieplo, spokojnie, stonowanie, troche misiowato (nie w tym rozlazlym sensie) cos jak graja HD 650. To jest dla mnie taki relaksujacy dzwiek. Neutralnie w moim odczuciu moze zagrac lekko i relaksujaco ale i ostrzej kiedy jest taki material na plycie/pliku. Neutralnie kojarzy mi sie z jak najmniejszym dodawaniem swojego charakteru do dzwieku, charakteru urzadzenia, ale nie celowe "analogowanie" czy umilanie. Nie wiem jak Ty to widzisz :)
Kiedys wlasnie szukalem takiego dzwieku w zrodlo a jako, ze nie stac mnie na "referencje" za dziesiatki tysiecy a\'la dCS czy Nagra to wlasciwie znalazlem go w produktach do studio przez male "s". Swietnym tego typu zrodlem sa dla mnie karty/interface\'y takie jak Lynx, RME, Benchmark, Lavry DA10, Apogee - kolejnosc przypadkowa. Czy to wewnetrzne czy to zewnetrzne. To i tak nie jest tanie, ale jest na takiej granicy sensownosci jak na moj gust.
Dopiero kiedy zaczalem swoja przygode z bardziej audiofilskimi sluchawkami zaczalem kombinowac jakie by tu zrodlo do nich dobrac, zeby gralo to w normalny dla mnie sposob (zwlaszcza kiedy mialem GS1000 - bez urazy dla posiadaczy, prosze - nie chce zaczynac tutaj kolejnych 10 stron - wspomnialem po prostu zeby Asmagus wiedzial o co mi chodzi ;) )
Obecnie powrocilem po przygodach z takimi sluchawkami do poczatkow/zatoczylem kolo i znow korzystam z dla mnie "normalnie, neutralnie" grajacych tego wlasnie typu zrodel.
Nie potrafie wskazac innych ktore graja dla mnie "neutralnie" w rozsadnej jeszcze jako tako cenie - niz wlasnie takie.