The Demograf Electrostatic Amp for HE90 and Stax.
Kolejny ciekawy wzmacniacz do słuchawek elektrostatycznych powstał tym razem w Rosji. Zrobił go, na zlecenie jednego z moich kolegów w Moskwie, rosyjski inżynier Dmitry Gubchenko. Konstruktor nazwał go "The Demograf...".
Mnie zainteresował sposób wykonania. Jak na to patrzę, to doszukuję się podobieństw z niektórymi modelami legendarnego Kondo oraz bardzo starych radioodbiorników lampowych, typu Telefunken, Saba, Siemens, itp. Proste, przemyślane rozwiązania, które w praktyce dają niesamowity efekt. Mój kolega jest oczarowany nowym wzmacniaczem. Punktem odniesienia są dwa inne wzmacniacze Sennheiser Orpheus i Woo Audio - WES Maxx.
Alex pozwolił mi opublikować swoje zdjęcia i część naszej korespondencji.
>> Please feel free to share the pictures and info I have sent to you with anyone. The amp is called “The Demograf Electrostatic Amp for HE90 and Stax”. The “custom made” brand in Russia is known as “Demograf”. The sound is just hard to describe! )) HEV90 has great sound, much better compared to WES (maxxed), but the Demograf amp is just outstanding! Dmitry is also famous in Russia for his power supply units. May be it’s also the key to the best sound.<<
Poniżej kilka zdjęć. Ciekawe co tym myślicie.
.