Krzysztof, ja patrze na to tak : kupujemy dobre trafa na LTR (1300zł) + wzmacniacz na "opkach"...pewnie z 1000zł total z extra drabinką rezystorową, porządnym trafem, częściami, gniazdami itp... i mamy za 2300zł przyzwoite urządzenie (teoretycznie, bo nie mam pojęcia jak sie zgra z elektrostatami).
LTR + przykładowy Accu E-550 to ok 30Kzł :-) ...i jeśli porównanie wypadnie tak jak na kolumnach to nie ma tematu i mamy na parę 009 :-)
Czy dedykowany wzmacniacz do elektrostatów będzie lepszy ? Trzeba by posłuchać (nie miałem okazji)...wróżę, ze tak....w końcu był na tych słuchawkach dogrywany (choć i opka można)
"Żaden z parametrów nie jest nadzwyczajny."
tzn, które konkretnie ? Pewnie lepsze od KAŻDEJ lampy, łącznie z topowymi wzmacniaczami Staxa to rozumiem mało (jeśli dla kogoś kluczem są parametry) ?:-)
"Ale z ekonomicznego, audiofilskiego i zdroworozsądkowego punktu widzenia pomysł jest bez sensu"
Rozumiem, ze go słuchałeś ?
Dla mnie zwłaszcza z ekonomicznego, audiofilskiego i zdroworozsądkowego punktu widzenia pomysł jest bardzo sensowny.
Wszystko zależy od tego co uda się wycisnąć z samego scalaka, bo z opkami faktycznie różnie bywa....nie tylko z opkami zresztą.
Pomysł Jurka uważam za co najmniej przyzwoity.