>> lancaster, 2008-04-19 08:02:18
"...polączenia Klipscha Heresy z SunAudio2A3 mimo rekomendacji vectora do hiphopu czy cieżkiego rocka bym nie polecił(fakt malo uniwersalny do takiej muzy bas)....ale juz ten sam SA2A3(3,5W) z Klipschem Forte potrafi basem wystawiać drzwi z futryn :).....zapytaj kot-a, facet słucha cieżkiej muzy a nie jakichs ecm-owskich kawałków."
Nawiązując do wpisu - na Sunie 2A3 gram metal, hard core i grunge oprócz innego powiedzmy "łagodniejszejego" repertuaru, aż po klasykę. Ten amp wyrabia się z bez problemów na kolumnach, wcale nie specyfikowanych fullrange ani odgrodach, tylko na normalnych wolnostojących Tannoyach z koncentrykiem. Z takimi burczybasami jak twierdzą niektórzy (Lanc - nie gniewaj się za bardzo :) na prozaicznym bassrefleksie jest czad, drive, dynamika i przester ani za słodko, ani za ostro.
Nie ma jednej drogi do sukcesu i żadna technologia nie jest w pełni doskonała. A co do jej wyznawców to każdy ma prawo bronić swoich przekonań. U mnie system ma grać wszystko i być uniwersalny. Nie mam czasu ani miejsca na zabawę w systemy specjalizowane pod kątem mojego szerokiego repertuaru - bo musiałbym trzymać koszmarną kupę gratów. Teraz pozbywam sie dwóch końcówek tranzystorowej 2x200W i lampowo-tranzystorowej 25W bo 15 latach "wiary" w tranzystory polubiłem lampy :)