Audiohobby.pl

Audio Show 2009

Ged

• 1723 / 6106
  • Ekspert
08-11-2009, 18:00
Gustaw
A Ty jesteś ten gość co przepraszał, że puszcza Rammstein i prosił aby usiąść ?

Bacek

• 2414 / 6100
  • Ekspert
08-11-2009, 18:00
A ja miałem być wczoraj ... nie dotarłem. Miałem być dziś też też się nie udało.

Gustaw a jak tam tubowe JBL\'e??
------------------------------------------------------------------------------------------------
Prawdziwa głupota za każdym razem pokona sztuczną inteligencję.
ali baba and the forty thieves
Ali Baba and the Forty Thieves
Ali Baba and the FORTY THIEVES
ALI BABA AND THE FORTY THIEVES

Gustaw

• Gość
08-11-2009, 18:12
Hotel KYRIAD

Zupełnie inne warunki odsłuchowe niż w Sobieskim. Klima, duże sale, spokojniej.

Nowy wzmacniacz Struss + dziwne kolumny . Nazwy kolumn nawet nie sprawdzałem bo zestaw ogólnie grał do pupy. Bez otwarcia, w sposób lekko stłumiony.
Szkoda czasu.

Cabasse - już czytałem na audiostereo o nich opinie. Tiiiiaaaaa... chyba były pisane przez osoby, które na ostatnim koncercie były w przedszkolu albo mają za wzór dżwięku lekkie, łatwe i przyjemne plumkanie bez żadnego związku z rzeczywistością. Na początku bardzo sceptycznie podszedłem do tych kolumn. Diwolągi , które na zdjęciach wyglądają na dużo mniejsze niż są w istocie. W środku siedzi 50cm basowiec i "współosiowy" potrójny głośnik. Całość była zasilana górą firmowej elektroniki (tri wiring) i prawdopodobie korygowana cyfrowo. Co uszłyszałem...... ? O ja pierdo...lę ! (sorry).  Nigdy i z żadnego zestawu audio nie słyszałem tak dynamicznej, świetnie kontrolowanej perkusji. To nie jest bas tylko naśladujący "centralę" perki tylko to jest masa czystej energii. To jest wzięcie słuchacza za kołnierz i przeczołganie go przed głośnikami, nosem po ziemi, ze słowami "Nie ruszaj się bo cię zastrzelę !!!!"  :)))
Jeszcze raz napiszę..  O ja pieed...ę !!! Wiem, że bas to nie jest wszystko ale w końcu słychać było koncert a nie reprodukcję muzyki jak "bułkę przez bibułkę, bo muzyka to emocje, energia a nie łaskotki i ciepłe kluchy. Jestem pod wrażeniem. Dla mnie i dla moich znajomych do najlepszy dżwięk wystawy :-)

Tenor Audio + Hanseny - dźwięk z większego telewizora. Suchy z wycofaną średnicą. Zawracanie głowy.

Topowy transport i DAC ML + końcówki Mark Levinson i topowe Revele. Kolejka przed wejściem i pełno ludzi.
Po marketingowo-nadętym wystepie przedstawiciela dystrybutora domyślałem się już co usłyszę z systemu:-))))
"Ten system kosztuje 300 tys zł i pracowało nad nim 300 inżynierów" i innego rodzaju cuda. Następnie puścili chyba trzy kawałki po wysłychaniu których można było się dowiedzieć, że w zasadzie ten system to powienien kosztować maks 3 tys zł i prawdopodobnie nie projektowało go 300 inżynierów tylko najwyżej jeden i to bez wykształcenia elektronicznego. :-) Płaski, nudny, nieciekawy dżwięk, który może się chyba równać z katastrofalnym dżwiękim MBL i Audio Note z Sobieskiego.  Do dupy i strata czasu. Żałowałem też, że nie dane mi było posłuchać  JBL K2. :-(

Linn  - ciche i nudne plumkanie skutecznie wypłoszylo mnie z pokoju.

Jadis + Sonus Faber. Może bez ekspresji i z lekko lużnym basem ale z bardzo ładnymi barwami i ilością szczegółów. Podobało mi się.
Jeżeli ktoś lubi "spokojną stronę mocy" ale bez ustraty emocji to ten zestaw będzie odpowiedni. W sali znajdowały się słychawki STAX-a ale niestety nie podłączone.

Gustaw

• Gość
08-11-2009, 18:15
.

Gustaw

• Gość
08-11-2009, 18:16
,

Gustaw

• Gość
08-11-2009, 18:17
.