>palton
a dodam coś jeszcze ;)
Nie znam nikogo innego kto wykonuje wzmaki na tej konstrukcji, ale nie widze sensu szukać innych producentów gdy u Pana Marka mamy świetnie wykonany wzmak w przystepnej cenie. Trudno jest samemu w takiej cenie wykonać tego OTL\'a, a tym bardziej zarobić na nim. Obudowa jest miodzo, super dopracowana, dokładna, ładna, przyjemna w dotyku i wyglądzie.
Samą konstrukcje wykonałem sam już dobre półtora roku temu w wersji P2P, miałem problemy z brumem i wzbudzaniem się to wykonałem go znów ale juz na PCB. I tutaj po chwili walki działał przyzwoicie (mi follower jest trudny do opanowania, tym bardziej z równolegle łączonymi połówkami triody), ale nigdy nie udało mi się zrobić ładnej obudowy. A tym bardziej takiej jaką oferuje właśnie Pan Marek.
Jeśli chodzi o brzmienie, to mój (były już) OTL na 6S19P lepiej zgrywał mi sie z moimi słuchawkami (SD524, brzmienie jasne, szybkie z przewaga górnego pasma), ale wolę jednak Kamyka. On ma to coś co powoduje, że non stop chce się podgłośnić i nigdy nie przestać słuchać. Jak zakładam słuchawki to mam kilka godzin z głowy - bardzo niebezpieczne ;)
Gdy pierwszy raz złożyłem tę konstrukcję, wiedziałem, że to jest to, od razu sprzedałem tranzystora i otl\'a (pcl86) które grały nieźle, ale było im daleko do tego co prezentuje ta konstrukcja. A ostatnio sprzedałem tego otl\'a na 6s19p i choć grał bardzo dobrze, to Kamyk go pokonał ;)
Dodam, że juz nie chce mi się szukać innych konstrukcji, ta daje mi wszystko co potrzebuję do szczęścia w tym temacie ;D