Audiohobby.pl

OTL Marka Bożka wzmacniacz słuchawkowy-opinie

Brestinder

• 222 / 5696
  • Aktywny użytkownik
16-07-2009, 19:30
Czyżby ogłoszenie z AS? jezeli tak to z racji tego ze jestem bardzo nie miły, odradzam z calego serca No nic obejde sie ze smakiem.

palton

• 422 / 5613
  • Zaawansowany użytkownik
16-07-2009, 23:13
>> Brestinder                                                                                                                                                                
Tak to chyba to ogłoszenie , 3 godziny temu zamówiłem ,w sobotę mam miec ten wzmacniacz.Twoje serce ok. a i tak za póżno :-).Może coś dodasz na temat , jeśli chciałeś go miec to pewnie o nim sporo wiesz,bo ja prawie w ślepo , tyle co koledzy napisali za co wielkie dzięki.

Brestinder

• 222 / 5696
  • Aktywny użytkownik
16-07-2009, 23:22
chodzi ci o tego za 300zł? 3 godziny temu zamawiales? jak to!

ja do faceta dzwonilem przedwczoraj i mi mowil ze jakis gosciu do niego w sobote dzwonil zeszla i ze bierze, to pomyslalem teraz ze to ty.

ta wersja z mniejsza iloscia wejsc to nowsza wersja, pomniejszna tej wiekszej, gra tak samo.

palton

• 422 / 5613
16-07-2009, 23:37
Wstępnie rozmawiałem w sobotę ,ale nie wiążąco bo i tak człowiek jechał na wczasy(właśnie się pakował ).Teraz wrócił (dzisiaj) i dzwonił do mnie a ja potwierdziłem i podałem adres itp.Wygląda na to że ten "gościu" to ja :-).Wątek założyłem w celu potwierdzenia domniemanej jakości tego OTL i tak jak pisałem wyżej ostateczną decyzję miałem podjąc do piątku ale człowiek już się odezwał .Przykro mi jeśli jesteś zły.                                                                                            Pozdrawiam Robert

Brestinder

• 222 / 5696
  • Aktywny użytkownik
16-07-2009, 23:51
nie no nie jestem zły, moge teraz bezproblemu sobie yamahy yh100 licytować ;)

palton

• 422 / 5613
17-07-2009, 00:01
>> Brestinder                                                                                                                                                                                      
No to ok. bo już jakoś nieswojo mi było , nie lubię jak coś jest nie w porządku .Już nie mogę się doczekac :-)

Brestinder

• 222 / 5696
  • Aktywny użytkownik
17-07-2009, 00:09
Cos nie tak by było jakbyś to nei ty dzwonił do niego przed paroma dniami ;) Wtedy bym sie zastanawiał co to za sprzedawca. Swietna cena ogolnie, troche szkoda ze producent robi je dla sporadycznie w ramach hobby, strasznie mało ich jest, a prawde mowiac zna sie facet na rzeczy i robi bardzo ładne budy.

palton

• 422 / 5613
17-07-2009, 00:20
>> Brestinder                                                                                                                                                                
Mało wiem o tym wzmacniaczu, przypadkiem go znalazłem w ogłoszeniu i szybko staram się edukowac . Właściwie to słucham wiele lat na kolumnach i słuchawki kupiłem z powodu narodzin córki (Amelii) .Poza tym nigdy nie miałem nic lampowego , a że dziurka w wzmacniaczu słaba to chciałem coś kupic no i to cała chistoria....                                                

matman

• 22 / 5645
  • Użytkownik
17-07-2009, 01:02
Tak się składa, że prawdopodobnie w poniedziałek Pan Marek Bożek wyśle mi swój swój najnowszy wzmacniacz więc jak się uda to spróbuję w przyszłym tygodniu podzielić się wrażeniami.

palton

• 422 / 5613
17-07-2009, 01:17
>> matman                                                                                                                                                                          
Ja na pewno też napiszę opinię , ciekaw jestem czym się nowy różni od tego co ja kupiłem.

Brestinder

• 222 / 5696
  • Aktywny użytkownik
17-07-2009, 01:26
Obodową ;) Pan Bozek klepie w kółko to samo

palton

• 422 / 5613
17-07-2009, 01:38
>> Brestinder                                                                                                                                                                  
To się cieszę że mam taniej z lepszymi lampami , nowego sprzętu już nie kupię ,audiofil sprzętu nie niszczy a cena inna.

palton

• 422 / 5613
17-07-2009, 22:24
Wzmacniacz zapłacony (kolega odebrał) , jutro pierwsze testy :-)

palton

• 422 / 5613
18-07-2009, 22:38
Moja wstępna opinia o wzmacniaczu (jak w tytule wątku);jako wzmacniacz słuchawkowy jest dobrze ,powiedziałbym że bardzo dobrze w tej cenie .Wejście słuchawkowe w rotelu RA 01  zostało znokałtowane  w pierwszej sekundzie po przełączeniu na OTL.Jednak testy i porównania z innymi wzmacniaczami dopiero się zaczną ,dlatego niewiele na ten temat napisałem.Wydaje się że jest to wzmacniacz który sie lubi z moimi senkami 600 ,jednak mam podejrzenie że z bajerami może byc za dużo basu którego ten wzmacniacz (a może lampy w nim zastosowane ) ma sporo.Niestety jako preamp w szypkim porównaniu z pre thiule (kilkanaście razy droższym dodam sprawiedliwie),poległ prawie tak szybko jak wcześniej rotel z nim.Scena była wąska ,ściśnięta i w jednej linii , a bas zbyt mało kontrolowany. Jedynie trąbka Marsalisa wydawała się w miarę poprawna .Głos ludzki był matowy a w muzyce z dużą ilością informacji (SIESTA 3 nr.15) wszystko było zamazane ,po prostu mało rozdzielcze z rozwlekłym basem.Zastanawiam się na ile zmiana lamp ,może poprawic sprawę,lub inny sprzęt towarzyszący.Jeśli chodzi o wykonanie i budowę wzmacniacza , to jedyne do czego można , a nawet trzeba się przyczepic to gniazdo i kabel sieciowy jak od golarki elektrycznej .Poza tym jakośc wykonania w tej cenie jest bardzo dobra ,a raczej rzadko spotykana.                                                                                                                                                              

matman

• 22 / 5645
  • Użytkownik
18-07-2009, 23:42
"W tej cenie" to znaczy w jakiej?