to niebyły żadne polityczne jazdy ale OK , jak zrobie to kolej ny raz , usuń moje konto .Masz moja autoryzacje .
Mam teraz cholernego smaka na bluesa .Takiego nieco smutnego w brzmieniu .Choć moje absolutnie pierwsze fascynacje muzyczne to bitelsi albo tgemu podobni to tak naprawde dojrzewałem muzycznie przy bluesie majaćc te 15-20 lat ale to dawno temu było z tym że te brzmienia ,ten kilimat u mnie nigdy sie nie przejadł.
Prześliczny blusik .Delikatny , pełny brzmienia ,emocji i rytmu .
czasem sie zastanawiam jaki gatunek muzyki w moim młodym okresie życia wywarł na mnie największe piętno .
Czy angielska wczesna muza rockowa , czy blues , czy synthpop ,czy italo disco ?choć słucham nadał każdego z tych gatunków muzyki to jednak w sercu najglębiej siedzi blues .I nawet niechodzi dosownie o bluesa a o muze wyrastającą z muzyki ludowej ,tej ludowej .Ciekawe pytanie co pierwsze było kura czy jajo w wersji muzycznej brzmi .co było pierwsze - muzyka ludowa czy muzyka akademickich mistrzów ?np . akademickich czyli mistrz Bach. Skłaniam sie ku temu iż pierwsza była spontaniczna muza ludowa .To na jej podstawie dawni mistrzowie budowali swoje mistrzowskie kompozycje .
-----------------------------
inna ciekawa bardzo kwestia ale już niemająca nić wspólnego z muzyką ,a mianowicie ?
Kto ma sprawniejszy umysł -
1 - elektronicy
2- programisci
----------------
programisci wynosza sie jako elite (nieslusznie bo za elity mogą sie rownierz uważać rolnicy np.)no ale ci programisci myślą że są elitą u mysłową ,
czy elektronicy bo cokolwiek potem pomyśli taki programista to wcześnie mysieli to przewidzieć elektronicy projektujacy układy .to taka ciekawoska , taki paradoks.