Chaos
Możesz słyszeć różnice między IC ze względu na ich różne parametry elektryczne. Więcej o tym jest na AS w odpowiednich wątkach. Dlaczego i jak powinien być zbudowany taki kabel. Nie ma tu znaczenia kosmiczny przewodnik, czy inna teoria dorabiana przez producenta. Jak np magiczna puszka w bardzo drogich głośnikowcach zawierająca ... układ zobla zalany klejem na gorąco ....
Nie możesz porównywać kabli w kolumnach do tych w ramieniu.
Ja zwróciłem uwagę, gdzie należy szukać poprawy zmieniając kable: w ramieniu, gdzie tych złączek, wtyków i innych bzdetów jest dużo. Kuriozalna jest tu np Rega ... ;-).
Moja wiedza opiera się na doświadczeniach w wymianie okablowania w ramionach różnymi kablami, na rózne sposoby. Najlepsze efekty zawsze osiągałem prowadząc jeden i ten sam (bez złączek itd) kabel od wkładki do wejścia preampa. To tak jak przesiąść się z jednej wkładki na taką o klasę , dwie lepszą.
Może nie tyle przycięli koszty, ile nie było to uzasadnione z racji klienteli do której on z reguły trafia.
A to, że jest on lepszy (gramofon) od np takiego Perspex\'a to nie ulega wątpliwości. Pod każdym względem, od strony technicznej.
Ramię, napęd, obudowa. Można go upgradować, zmieniając ramię i ma to rację bytu.
Kup sobie PJ i dokonaj porównania.
Jak chcesz mieć bardzo dobry gramofon to kup starego TD520 + 12" ramię (SME; Jelco) i temat napędu i ramienia będziesz miał załatwiony. A jak ci się znudzi to go sprzedasz i może nawet na tym zarobisz, na pewno nie stracisz.
K