Dołączam się do życzeń udanych i wesołych Świąt Bożego Narodzenia, radosnej rodzinnej atmosfery, smakowitych wiktuałów wigilijnych, przyjemnego kolędowania i innych uciech świątecznych!
@piter z, ciekawi mnie ten bas W5000... Czyżby był lepszy od tego z Edition 9, K1000 lub Omeg II? Ja na przykład lubię bas z nowych RS1. Jest go w pełnym dostatku, ale dzięki swej neutralności nie daje znać o sobie i nie wybija się przed szereg, a gra tam, gdzie jego miejsce w orkiestrze. Natomiast, jak trzeba łupnąć to łupnie. W Omegach II podoba mi się szybkość i zejście basu. Tak, tak, te słuchawki schodzą z basem na sam dół, a że nie jest taki "kulisty" jak z przetworników dynamicznych, to nie ma znaczenia.
W kwestii nowych Audio Technik mam obawę, żeby to nie grało jak ATH-AD2000. Tych ostatnich nie znoszę, głównie ze względu na sztucznie podkolorowaną wyższą średnicę. Porównywałem je kiedyś łeb w łeb z Grado SR325i i nie miałem wątpliwości, które wolę. Grado grały mi po prostu naturalniej. Może W5000 korzystają z tego samego przetwornika co AD2000?