Audiohobby.pl

Słuchawki wysokiego lotu

saudio

• 749 / 5527
  • Ekspert
28-12-2024, 15:47
Pytanie ile za ten srebrny kabelek sobie policza, bo jak kolejne 10kPLN, to cena za calosc zrobi sie lekko abstrakcyjna. Ja poczekam jednak na pojawienie sie nowego wydania SR1, jesli to prawda ze juz nad nimi pracuja i maja miec przetwornik jak w Immanis, nawet jesli cene pomnoza przez 2 to i tak beda dla mnie bardziej atrakcyjne, zakladajac ze ten projekt wyjdzie poza warsztat RAAL.

Jeszcze co do Staxow, nowe 009S podobaja mi sie duzo bardziej od poprzednich 009, maja ciut wiecej basu i nie sa takie suche, zachowujac rozdzielczosc, a dajac chyba lepsze wykonczenie dzwiekow, lepiej sie ich slucha, zwlaszcza jak amplifikacja im siadzie/pozwoli, bo wowczas potrafia zaoferowac bardzo duza/pojemna scene, bez zadnej bariery od muzyki. Na pewno sa jednak trudniejsze w aplikacji i pozostawiaja znacznie mniejszy zakres na jakies niedopasowania niz takie Immanis.
Cen nie znam, ale chyba nie powinno być, aż tak drogo jak kabelek do Abyssów. Zresztą tu można sobie poszaleć bo to zwykły kabel a nie taki dość nietypowy jak STAR-8, wystarczą dwa wtyki XLR i czterożyłowy kabel, no i długość można sobie dopasować.

pastwa

• 3842 / 6147
  • Ekspert
28-12-2024, 15:49
Wedle tego co pisze teraz Aleksandar z RAAL, wersja SR1 bazujaca na przetworniku z Magny, 2 wstegi, moze wyjsc juz w nadchodzacym roku jako 'Pro', to na pewno poprawiloby w nich potege niskich skladowych i calosciowe dociazenie brzmienia.  Zapewne boja sie strzelic sobie w stope wypuszczajac je tak szybko z 3 wstegowym przetwornikiem, wiedzac ze zakasowalby jakosciowo flagowe Immanis, no chyba zeby pofruneli z cena jeszcze bardzej.

pastwa

• 3842 / 6147
  • Ekspert
28-12-2024, 15:51

Cen nie znam, ale chyba nie powinno być, aż tak drogo jak kabelek do Abyssów. Zresztą tu można sobie poszaleć bo to zwykły kabel a nie taki dość nietypowy jak STAR-8, wystarczą dwa wtyki XLR i czterożyłowy kabel, no i długość można sobie dopasować.

Jesli to zwykly kabelek to faktycznie mozna by cos od innych producentow, zwlaszcza ze nie potrzeba 3m tylko dajmy na to 1.2m -1.5m.

saudio

• 749 / 5527
  • Ekspert
28-12-2024, 20:58

Jesli to zwykly kabelek to faktycznie mozna by cos od innych producentow, zwlaszcza ze nie potrzeba 3m tylko dajmy na to 1.2m -1.5m.
No wszystko zależy gdzie stawiasz interface, mi pewnie wystarczy 50 cm.

saudio

• 749 / 5527
  • Ekspert
28-12-2024, 21:03
Wedle tego co pisze teraz Aleksandar z RAAL, wersja SR1 bazujaca na przetworniku z Magny, 2 wstegi, moze wyjsc juz w nadchodzacym roku jako 'Pro', to na pewno poprawiloby w nich potege niskich skladowych i calosciowe dociazenie brzmienia.  Zapewne boja sie strzelic sobie w stope wypuszczajac je tak szybko z 3 wstegowym przetwornikiem, wiedzac ze zakasowalby jakosciowo flagowe Immanis, no chyba zeby pofruneli z cena jeszcze bardzej.
Nie wiem czy to coś da, bo takie CA1a mają lepiej schodzący bas niż Immanis a tylko jedną wstęgę.

pastwa

• 3842 / 6147
  • Ekspert
28-12-2024, 21:49
Nie puszczalem na nich zadnej muzyki organowej ale na El Greco Vangelisa pokazaly wystarczajaco niskie zejscie, nie bardzo widze tu pole do poprawy, no chyba ze dodamy poczucie wibracji powietrza az w klatce piersiowej, ale to raczej na kolumnach juz by trzeba. CA1 nie bylo pod reka do porownan.

2 wstegi powinny o tyle pomoc w SR1 ze jeszcze mocniejszy sygnal (w CA1 pomaga im komora, wiec nie ma takiej potrzeby) powinien generowac mniejsze znieksztalcenia niz przy jednej wstedze obslugujacej wszystko, ale to takie gdybanie, jak beda w ofercie to sie je sprawdzi, jakis postep wzgledem SR1b musi byc inaczej szkoda sobie zawracac glowy.
« Ostatnia zmiana: 28-12-2024, 21:52 wysłana przez pastwa »