Toggle navigation
Audiohobby.pl
Strona główna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj się
Close
Zaloguj się
Zapamiętaj mnie
Dla początkujących
Ogólnie o audio
Słuchawki
Magnetofony
DIY
Lampy
Gramofony
Audio z PC
Kable i akcesoria
TV i Video
Studio
Muzyka
Kupię / Sprzedam
Sprawy forum
Pogaduchy
Salon
Audiohobby.pl
Audio
Słuchawki
Słuchawki wysokiego lotu
Drukuj
Strony:
« poprzednia
1
...
127
128
129
130
131
...
1395
następna »
Słuchawki wysokiego lotu
20912 Odpowiedzi
1212889 Wyświetleń
Rafaell
5033
/
6104
Ekspert
17-10-2008, 16:49
Zenon K stwórca
może dajmy taką roboczą nazwę wzmacniaczowi, bo później inni mogą się podszyć pod niego i promować swoje produkty ;)
Tomek fajnie, że Ci fajnie było ale nam fajnie, jak nam fajnie a nie tylko Tobie; w związku z tym Twoje informacje są dla nas nie fajne
Rozumiesz ?
Rafaell
----------------------------------------------------------------
majkel
7477
/
6107
Ekspert
17-10-2008, 16:54
Oprócz tego, że nie na lampach - wszystko zgodne z moją konstrukcją: kosmiczne technologie, serce w środku, 1 na 2 miesiące, itp. :D
--------------------------------------
Chcesz edycji postów na forum? Skopiuj ten podpis. Forum to nie IPN.
lancaster
Gość
17-10-2008, 16:56
Intuos, ja sie wogole nie dziwie ze ludzie produkujący w kraju dają sobie na dzien dobry spokój z lokalnym rynkiem. Jezeli tylko jest mozliwosć albo jej sie dobrze poszuka :) to....sam zreszta wiesz, nie czytujesz serwisów od wczoraj....amplifon, ancient, aps i wiele innych.
Twoje informacje sa dla mnie bardzo fajne:)))) Mnie to bardzo cieszy kiedy pojawia sie fajny sprzęcior.
intuos
1003
/
6107
Ekspert
17-10-2008, 17:00
Rafaell
mow moze za siebie bo chyba nie jestes glosem wiekszosci :)
szkoda ze radosc innych nie napawa tym samym dobrym samopoczuciem innych, przepraszam lancaster, ciebie widze jak najbardziej:)
intuos
1003
/
6107
Ekspert
17-10-2008, 17:02
>> majkel, 2008-10-17 16:54:38
Oprócz tego, że nie na lampach - wszystko zgodne z moją konstrukcją: kosmiczne technologie, serce w środku, 1 na 2 miesiące, itp. :D
dlatego Cie lubie Michal i promuje :)))
majkel
7477
/
6107
Ekspert
17-10-2008, 17:05
A jaka miałaby być orientacyjna cena?
fallow
6457
/
6077
Ekspert
17-10-2008, 18:25
Tajemnica :)
fallow
6457
/
6077
Ekspert
17-10-2008, 18:39
Mnie generalnie wiadomosci w stylu " slyszalem niezly wypas ktory bije wszystko co slyszalem do tej pory, moze kiedys tez uslyszycie - jak bedzie wam dane, ale nie moge Wam o nim nic powiedziec" daja sredni fun :)
Wole poczytac recke Piotra o Accuphasie - przynajmniej wiem jak sie nazywa i za ile moge go kupic np. I nie musze byc jednym "z wybranych" ktorzy dostapia mozliwosci kupienia sprzetu o ktorym nikt nic nie wie :)
majkel
7477
/
6107
Ekspert
17-10-2008, 19:02
Konstruktor powinien się umówić na odsłuch porównawczy z Piotrem Ryką, bo jeśli chodzi o ilość lamp to ta sama liga. Wiadomo, że na wyjściu będzie coś około 300B, 307A albo diabełek, bo bardziej wypaśnie się chyba nie da.
Rafaell
5033
/
6104
Ekspert
18-10-2008, 00:07
Bardzo się dziwię że coś nawet bardzo doskonałego technicznie nie może być sprzedane w kraju? Naprawdę u nas jest masa bogatych ludzi i nie wiedzą za bardzo co z pieniędzmi zrobić,teraz tym bardziej przy światowym kryzysie. Taki full wypas wzmacniacz robiony w Krakowie ma kolega z sąsiedniego forum i co gra u rodaka-czyli da się produkować na kraj. Co do ochrony przed skopiowaniem to wysyłając nawet taki wzmacniacz daleko na Aleuty nie uchronimy się przed taka możliwością. Jeśli produkt jest nowatorski warto najpierw zrobić patenty a dopiero później spokojnie sprzedawać. Jeśli produkt nie umożliwia blokady pomysłu patentem to nic przed jego skopiowaniem a raczej nieuczciwą jego produkcją nie zabezpieczy. Skoro konstruktor "puścił farbę" to teraz niech się nie dziwi że czujemy się puszczani w trąbę. Przypomniała mi się legenda o królu Midasie i jego uszach, ciężko się samemu z czymś ekscytującym nie podzielić-rozumiem konstruktora ale niech i on nas zrozumie
Rafaell
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
fallow
6457
/
6077
Ekspert
18-10-2008, 16:19
Ja w przelocie dodam kilka szczegolow odnosnie lamp dla Yamamoto. Po zabawach z Sylvania i Philipsami i w oczekiwaniu na Westinghouse wiem juz, ze:
1) Philips - najbardziej przejzyste, szzegolowe, najjasniejsze.
2) Wester Electric - najbardziej neutralne z 3jki ktora posiadam - blizej im jednak do Philipsow niz do Sylvanii.
3) Sylvania Gold - ciemniejsze niz Philips i ciemniejsze niz Western Electric. Nie tak szczegolowe. Wiecej ciepla i najspokojniej. Najprzyjemniejsza barwa. Graja juz dosc sporo ale wciaz maja np. gorsza kontrole basu niz swiezy Philips.
Z calej tej trojki jednak mimo wszystko najprzyjemniej slucha mi sie na lampach Sylvania.
Wkrotce dojda do mnie jeszcze kanadyjskie Westinghouse.
jjurek
2067
/
6038
Ekspert
18-10-2008, 17:23
>> fallow
Gdy skończą się wszystkie modele lampek do Yamamoto spróbuj na wyjście wzmacniacza dac dodatkowe równoległe obciążenie rezystorowe (kilkdziesiąt- kilkaset omów ). Zmieniając w ten sposób punkt pracy lampy możesz je " stroic ". To tania zabawa a efekty powinny byc wyrażniejsze niż wymiana samych lamp.
majkel
7477
/
6107
Ekspert
18-10-2008, 17:28
Punkt pracy się na pewno nie przesunie, bo wyście jest przez transformator. Zmieni się impedancja widziana dla prądów zmiennych, czyli poza wzrostem THD niczego ten rezystor nie powinien spowodować. Pytanie - czy o to chodzi? Poza tym czy lampa się szybciej nie zużyje?
jjurek
2067
/
6038
Ekspert
18-10-2008, 17:52
majkel
popatrz prosze:
http://www.westernelectric.com/spec_sheets/408A.pdf
oraz na zakres imdedancji w Yamamoto.
W lampach właśnie chodzi o THD - w przypadu Yamamoto niekoniecznie o wzrost.
Ja słucham często słucham na 5 procentach ( nie PO 5 % ) i wtedy mam w końcu odczucie, ze nie służe za stojak od perkusyjnego talerza :).
Nie "teoryzuj" - bierz sie za lutowanie jakiegoś lampiaka.
Gwarantuję jazdę o 100 razy ciekawszą niż budowanie krzemowców.
jjurek
2067
/
6038
Ekspert
18-10-2008, 19:30
Dla Yamamoto optimum obciązenia wynosi 50 omów.
W sieci są gdzieś wykresy przebiegu impedancji wszystkich popularnijszych słuchaw.
Drukuj
Strony:
« poprzednia
1
...
127
128
129
130
131
...
1395