Zoltar, fajny wątek....jakbym skadś znał :)
Z moich doświadczeń:
1. Skrzynka wg zaleceń(obętość)...sam miałem Mite w wersji wolnostojacej ala totem Sttaf z wydzeloną komora dla woofera - polecam :)
2. Kondensatory w torze wysokotonówki polecam kombinację rosyjskich PIO + teflonowy 0,1uf bocznik.....góra z tej kopułki potrafi zaskoczyć w dobrej aplikacji....a w słabszych tak jak isali niektorzy koledzy bywa przygaszona.....jednak nadal swietnie spójna i naturalnie połaczona z całością. Okablowanie w torze tweetera - linka srebrzona....
3. Okablowanie woofera miaem podobnie jak w oryginale linkę cynowaną...wartosć cewki nalezy nieco dobrać....u mnie zostało ostatecznie 0,82mH(dla 4ohm woofera) RDC cewki 0,4ohm - powietrna Polink :) w oryginale litz Solena.
4. Rezystor oryginalny 3,16ohm...w zaleznosci od systemu mozna dobrac 3 lub 3,3ohm....można mysle spokojnie polecić rezystory Superes z Polinku(3zł/szt z tego co pamiętam)
Kolumny bardzo angażujace, na pewno nie rozczarują nawet średniozaawansowanego audiofila w średniej wielkosci pomieszczeniu (do 20m2).....zalecana dobra elektronika, choć grają bez problemu dosłownie ze wszystkim....mi w Mietkach osobiscie najbardziej podobała sie średnica.....niech rekomendacją bedzie ze w bezpośrenim porównaniu a AP Virgo fortepian lepiej wypadł na malutkich mietasach :)
Świetny pomysł na pierwszy zestaw dla poczatkujacego audiofila uważam(cena całosci ok 350zł + skrzynki)
....do 2Kzł poszukiwanie czegos lepszego w sklepie IMHO mija się z celem....a i do 3Kzł moze byc problem....