Kurna, jakieś dziwne zjawisko. Ja na tej co na obrazkach nagrałem sobie składankę przebojów lat 60-tych na Kenie 4520. Przeleciała się ta taśma przez całą noc na Technicsie 901, potem cały dzień na drugim Kenie i wygląda tak:
Zdjęcia przed chwilą robiłem i kombinowałem ze światłem żeby ze wszystkich stron ją obcykać:
image0
ed: a może co siedzi wrednego w tej zakichanej gąbeczce co ją przyciska do głowicy
A tam wyżej takie dziary pokazujecie. Hmmm
Mi to wygląda jak krecha, czymś zahaczona taśma- coś przeoczone. Może np. ta prowadnica co jest na głowicy? To działa jak zgrzebło zbierające śmieci które taśma gdzieś po drodze ciąga. W kenie dla odmiany jak kiedyś dokładnie >przez lupę< sobie patrzyłem
to wydłubałem śmiecia z samej głowicy. W sensie ta blaszka zasłaniająca szparę w głowicy zespolonej.
ed: jeszcze jedno. Mam taką Wegę co to jest niby jakimś soniaczem :) Ona mi zrobiła podobną krechę na taśmie a drapała głowica kasująca. W gablocie stoi ten magnet i go nie używam bo generalnie zawiodłem się na nim.
Nie walczyłem z tym ale postaram się zrobić zdjęcie tej cholernej głowicy. To wygląda tak jakby było pęknięcie albo ubytek w miejscu gdzie jest jej szczelina. W tym miejscu szczyt głowicy jakby zjechany i jest krawędź z obu stron.