Audiohobby.pl

Ostatnio obejrzane.

A.H.

• Gość
26-05-2011, 23:44
>> 390n, 2011-05-26 23:38:11
A ile ma Twoja żona i Bóg mi świadkiem, nie chodzi o Evę Braun :)

Ty się zrobiłeś strasznie zasadniczy i czepialski.
Zaczynasz mnie męczyć jak Joseph Goebbels podczas radiowego przemówienia z okazji rocznicy Die Nächte der langen Messer (nocy długich noży).

Mit freundlichen Grüssen
A.H.

.............................................................................
Maine damen und herren, hier ist wunderbar !

A.H.

• Gość
26-05-2011, 23:51
>> 390n, 2011-05-26 23:43:17

Ta syrena to jest ten typ dziewczyny, która jeszcze po 50-tce będzie kobieca i atrakcyjna.
Popatrz na Annę Dymną. Dużo więcej lat, dużo więcej kilogramów ale jest to "coś" czego, wiele dobrze zakonserwowanych pudernic nie ma szans osiągnąć.

Mit freundlichen Grüssen
A.H.

.............................................................................
Maine damen und herren, hier ist wunderbar !

Detektyw Kwass

• 7851 / 6214
  • Ekspert
31-05-2011, 07:06
"Dom zły". W jednej z recenzji napisano nawet że thriller, myślę dobra nasza, jedno jest pewne że przynajmniej nudny nie będzie. W innych że ponury obraz społeczeństwa, upadek i degrengolada. Jeszcze lepiej, właśnie apetyt na takie rzeczy rozbudziły we mnie filmy Bałabanowa, chętnie zobaczę coś takiego w polskim wydaniu. Pisano też o gorzkiej refleksji nad tym co z narodem uczyniła komuna i że niestety po 20 latach upadek trwa nadal. No, tu juz mi pociekła ślinka!
Zasiadłem wieczorem w moim kinie domowym i niech za recenzję starczy tylko jedno zdanie: co to, k*wa ma być???
Takie filmy oglądało się dla draki w DKF-ie w czasach licealnych ale myślałem że reżyserzy przestali już kręcić filmy dla draki.
Dno, dno, dno i jeszcze raz dno. Partacz i niemota Smarzowski zmarnował jeden wieczór w moim życiu,
Wystarczy ten knot porównać z przecież nie roszczącym sobie specjalnych pretensji do artyzmu "ładunkiem 200" by dostrzec różnicę paru klas.
Zostałem ponownie na długo zniechęcony do kina polskiego.
Film może się spodobać chyba tylko Egonowi ze względu na zawartość alkoholu.

Detektyw Kwass

• 7851 / 6214
  • Ekspert
31-05-2011, 07:16
>> , 2011-05-26 23:15:38
A co to jest 3D?

To taki termin angielski, stosowany w nauczaniu dzieci języka. Oznacza trzy dupy (na ławeczce), które z kolei oznaczają trzy pytanie: kto, gdzie, kiedy - who, when, where i dla skojarzenia przedstawiany jest zawsze taki rysunek:

Detektyw Kwass

• 7851 / 6214
  • Ekspert
31-05-2011, 07:21
>>Egon, 2011-05-26 23:01:41
>Komediodramat, jak najbardziej - Wesele Smarzowskiego.

Ach to ten sam partacz. nie skojarzyłem. Facet ma najwyraźniej obsesję.
Prywatnie, po odłożeniu nieszczęsnej kamery pewnie też chleje naftę jak ruski czołg.
Kto mu w ogóle dał dyplom? Pewnie żydzi, choć podobno po Marcu w filmówce nie miał kto studentów uczyć, tak zostało wyczyszczone.

Dudeck

• 5101 / 6221
  • Ekspert
31-05-2011, 19:41
I tak się dzieje zawsze , kiedy wpierw zanim zobaczymy film , to się o nim sporo naczytamy lub nasłuchamy . Te wszystkie ochy i achy przetwarzają się potem w naszym umyśle na ( przez nas samych ) wyidealizowany "obraz" , który mija się z tym otrzymanym nie dlatego czasem , że szmira , ale po prostu inny od tego naszego .

Molibden

• 1906 / 6256
  • Ekspert
01-06-2011, 11:43
Trzy filmy do obejrzenia na iplex.pl

Dziennik nimfomanki
http://www.iplex.pl/filmy/dziennik-nimfomanki,1746
Rok produkcji: 2008, czas: 95min.
Film niezły, choć nie tak dobry fabularnie i nie tak przyjemny jak możnaby spodziewać się po tytule :) Raczej skupia się na problemach.
Hiszpańska kinematografia na nieco wyższym poziomie niż te wszystkie histeryczne mielizny z tego kraju.

Sylvia
http://www.iplex.pl/filmy/sylvia,2046
Rok produkcji: 2003, czas: 110 min. W rolach głównych Gwyneth Paltrow, Daniel Craig
Sylvia Plath nie żyje od blisko pięćdziesięciu lat. Stała się ikoną literatury XX w. Do jej śmierci przyczyniła się dziedziczona w rodzinie choroba psychiczna, zaburzenie afektywne dwubiegunowe, wywołujące depresję i stany maniakalne. Dołączyła do panteonu postaci zmarłych tragicznie w młodym wieku.
Nie jest to ściśle film biograficzny - obejmuje wybiórczo tylko kilka ostatnich lat jej życia, od momentu poznania Teda Hughesa, który został jej mężem. Historia Sylvii Plath na długo wprowadza w przygnębiajcy nastrój i gorzko zapada w pamięć. Trudno przejść obojętnie wobec jej zmagań z życiem i śmiercią.

Film dostępny na iplex.pl tylko do 30.09.2011 r.

Przyjaciel Hitlera (Max)
http://www.iplex.pl/filmy/przyjaciel-hitlera,1685
Rok produkcji: 2002 Czas: 105 min.
Skończyła się I wojna światowa. Niedożywiony, skromnie żyjący w Monachium kapral o nazwisku Huttler, Hűttler a może Hitler, kiepski mówca i agitator, szuka uznania jako malarz. Zaprzyjaźnia się z Maxem, zamożnym właścicielem galerii żydowskiego pochodzenia. Czy aż tak wiele brakowało, by Hitler zrobił karierę w sztuce a nie w polityce? Tego nigdy się nie dowiemy, film kończy ta sama scena co legendarny dokument Leni Riefenstahl "Triumf woli" (Triumph des Willens, 1934, dostępny na YT, polecam! klasyka dokumentu i propagandy, technicznie znakomity i nowoczesny) - przemówienia na VI zjeździe NSDAP w Norymberdze.
Ciekawe i nie często pokazywane spojrzenie na człowieka, który zanim stał się schorowanym tyranem i paranoikiem, żywo dyskutował o sztuce i pozostawał w kontakcie z kręgami malarskiej awangardy międzywojnia.
"Towarzyszu Szydlak przestańcie pitolić i nas oszukiwać! Chleba wczoraj po południu w Warszawie nie było. Chleb towarzysze to jest rzecz święta. Chleb musi być!"Imperialistyczny wróg kusi cię Coca-Colą!

Detektyw Kwass

• 7851 / 6214
  • Ekspert
01-06-2011, 12:05
>> Dudeck, 2011-05-31 19:41:19
>I tak się dzieje zawsze , kiedy wpierw zanim zobaczymy film , to się o nim sporo naczytamy lub nasłuchamy

Nie zgadzam się. Można się rozczarować nieco albo nie zgodzić w tym czy owym punkcie z autorem recenzji ale niedopuszczalne są przypadki gdy bydło nazywa się niebydłem.
Zresztą specjalnie o tym "Domu złym" się nie naczytałem, potrzebowałem jakiejś szybkiej odskoczni tego wieczora i mając niewiele czasu po łebkach przemiotłem tylko oczami przez dwie czy trzy recenzje, które zapewniały że to jeden z najlepszych filmów roku itd., więc biorąc jakąś tam poprawkę  uznałem że najwyżej nie będę zachwycony ale przynajmniej nie rozczarowany.
A zostałem zwyczajnie wkurwiony.

--
Kto GW czyta, ten GW wie.

reactor

• 1649 / 5694
  • Ekspert
01-06-2011, 12:15
Uśmiałem się :)

&feature=fvsr

Dudeck

• 5101 / 6221
  • Ekspert
02-06-2011, 11:02
A u mnie tak jest , dlatego unikam jak ognia takich sytuacji - sam muszę wpierw zaliczyć film , a potem o nim z innymi pogadać . Inaczej się nastawiam pod ich wpływem , a potem jest ... uuuuuuuu . Zawszej jest jakiś niedosyt psujący całość .

Detektyw Kwass

• 7851 / 6214
  • Ekspert
02-06-2011, 11:33
Skąd wiesz co warte obejrzenia a co szajs? Musisz koniecznie stracić pieniądze i czas żeby wiedzieć na przyszłość że np. wszystko w czym gra Steven Seagal to tandeta?

--

kuben

• 488 / 5664
  • Zaawansowany użytkownik
02-06-2011, 11:58
Cena Strachu [Le Salaire de la peur] (1953)
http://www.filmweb.pl/film/Cena+strachu-1953-31689

Świetny film! Nie zastanawiać się, tylko oglądać. Czwórka desperatów musi przwieżć kilka ton nitrogliceryny do płonącego szybu naftowego nie przystosowanymi do tego ciężarówkami żeby zdobyć pieniądze na bilet na "wolność". Najlepszy film jaki obejrzałem od kilku miesięcy. Niektóre sceny naprawdę trzymają w napięciu (drewniany pomost)
Jednym słowem, Polecam!

--------------------------------------------
http://www.lastfm.pl/user/kubenek

Dudeck

• 5101 / 6221
  • Ekspert
02-06-2011, 13:57
" ... Skąd wiesz co warte obejrzenia a co szajs? ... "

Trudno , ryzyko zawodowe . Co do kolejnych części jakiegoś filmu ... od dłuższego czasu mam jakąś alergię na takie dalsze jego kontynuacje .

Haka

• 3000 / 5541
  • Ekspert
02-06-2011, 14:07
>> Detektyw Kwass, 2011-06-02 11:33:38

>wszystko w czym gra Steven Seagal to tandeta

To fakt, ale sam Steven to barwna i ciekawa postać.

Detektyw Kwass

• 7851 / 6214
  • Ekspert
02-06-2011, 14:45
Może on i prywatnie uczy niepełnosprawne dzieci grać w szachy albo nawet jest audiofilem, tylko co to mnie obchodzi?
W ogóle mam alergię na dziada, moja była ex uważała go za najprzystojniejszego celebrytę.
Pkłem jom kolanem w rynsztok.

--