Audiohobby.pl

Projekt Orion

Gustaw

• Gość
28-07-2009, 10:10
>> XYZPawel, 2009-07-28 10:01:50

Wybacz ale nie mam już ochoty na dyskusję z Tobą. Powiedzmy, że nadajemy na innej częstotliwości. Znajdź sobie kogoś innego do pogawędek.

gagacek

• 189 / 6023
  • Aktywny użytkownik
28-07-2009, 10:10
lancaster:)))))
zastanów się. Na mój krótki przytyk o poczcie dowiedziałem sie ze jestem debil, paranoik, idiota, kretyn, mam urojenia itp itd... Dużo tego. Dużo, i delikatnie powiedziawszy, głupio....

Otrzyj piane z ust i zrób coś z sobą. Uśmiechnij się, pomyśl chwilę, może  oderwij się od komputera, zmądrzej. Ja Tobie źle nie życzę, cały czas życzę Tobie miłego dnia. Ty sobie coś innego życzysz, ale ja na to wpływu nie mam! :(
czy ja wyzywam Ciebie?
Pozdrowienia.
- graba?

lancaster

• Gość
28-07-2009, 10:11
kurde Paweł.....12 lat twmu kupiłem revelatory 9900 kosztujące wtedy chyba 990zł/szt...przepałciłem za nie - kumasz. Nie osłabiaj mnie tym pierdzieleniem o kasie.
Zwłaszcza teraz :)

Serio nie uważam Oriona(jako system)za nic nadzwyczajnego.
Brakuje mi tam kilku dośc waznych dla mnie rzeczy, a przede wszystkim najwazniejszego - zainteresowania muzyką/tym co będzie sie dalej działo w utworze.

Gdybyś nie był tak nachalny ze swoimi wszechobecnymi wpisami o abx i thd to to by byo w zasadzie tyle co mialbym do napisania/powiedzenia na temat Orionów gdyby mnie kto zapytał.

lancaster

• Gość
28-07-2009, 10:15
gagacek, zastanów sie skąd Ci sie wziął ten "przytyk" że czytam Twoją pocztę ???
Od razu w komplecie z przytykiem poleciał "idiota".
Nabluzgałes swego czasu  od "debili", "zrzyganych ciot" etc że sorry ale mam bardzo wąski margines tolerancji dla Ciebie jesli chodzi o pamawianie czy używanie epitetów.

Nie ja sie do Ciebie dowaliłem, a Ty i owszem i to niesłusznie.
Przemyśl to.

Pozdrawiam
graba - niech będzie :)

gagacek

• 189 / 6023
  • Aktywny użytkownik
28-07-2009, 10:15
XYZPawel
>Lubię, jak moi dyskutancji uciekają chyłkiem z pola bitwy, którą sami wszczęli :)))))))

Opowiedz nam o tym co zyskasz dzięki temu ze Gustav jak to ująłeś ucieknie chyłkiem z pola bitwy. Czemu w ogole służy ta dyskusja i na czym polega Twoja wygrana. To bardzo ciekawe.

gagacek

• 189 / 6023
  • Aktywny użytkownik
28-07-2009, 10:18
>Nie ja sie do Ciebie dowaliłem, a Ty i owszem i to niesłusznie.
Przemyśl to.

Nie zaczynaj od nowa, historia jest długa! No ale jeśli tego potrzebujesz to ulżyj sobie od razu, do oporu, no problem:)))

Gustaw

• Gość
28-07-2009, 10:22
>> gagacek, Lancaster

Panowie,

Trzymajcie się może lepiej tych wyciągniętych grab i nie bijcie już piany :-)

magus

• 20990 / 6107
  • Ekspert
28-07-2009, 10:26
>> XYZPawel, 2009-07-28 10:18:52

>Może po prostu na tym forum ludzie nie są zainteresowani faktami ?

wreszcie zajarzyłeś!?!?!?!?

ludzie na tym forum NIE SĄ ZAINTERESOWANI   T W O I M I    FAKTAMI

co zrobisz z tą wiedzą?
Odszedł 13.10.2016r.

gagacek

• 189 / 6023
  • Aktywny użytkownik
28-07-2009, 10:26
XYZPawel
>Coraz bardziej się przekonuję, że to forum to TWA, można być chamem/../

A jesteś w stanie dostrzec belkę w swoim oku? Przeczytaj swoje popisy powyżej, żenada.

lancaster

• Gość
28-07-2009, 10:27
Pawel, masz jakis termin w ktorym przestaniesz audiofilom sugerować ze sobie coś wmawiają i koniecznie żądać od kazdego testu abx aby udowodnił Tobie coś tam.

Jeśli jest to bezterminowe, a Ty zamierzasz zaśmiecac tym notorycznie cały serwis to bardzo Cię proszę o jego opuszczenie.
Bo widzę ze pewne sprawy do Ciebie nie docierają. A zeby byo zabawniej zdecydowanie nie masz racji.
Odwieczny dylemat szkiełko czy oko. I stanąłeś po stronie oka w dyskusji na tematy artystyczne.
To oczywisty błąd, bo żadem matematyk czy fizyk nie zajmuje sie oceną wartosci obrazów.
Oni to wiedzą. Nie zmuszaja artystów by przy pomocy metod naukowych oceniali cokolwiek.
Obudź sie Paweł. To nie ten serwis.

Z jednej strony na siłę i nachalnie informujesz że Twoim zdaniem wszystkie wzmaki czy CD(nie lampowe) grają tak samo i czy to piec za 1Kzł czy za 100Kzł nie ma różnicy bo wyniki pomiarów zniekształceń są na poziomie poniżej progu słyszalności.
A z drugiej kupujesz zestaw o zniekształceniach WIĘKSZYCH niż niektóre tańsze zestawy.
Nie uważasz że to niekonsekwencja ?

Pozdrawiam

lancaster

• Gość
28-07-2009, 10:28
gagacek, historia jest bardzo długa więc sie nie dziw :D

lancaster

• Gość
28-07-2009, 10:36
"Może po prostu na tym forum ludzie nie są zainteresowani faktami ?"

Paweł, przyjmij do wiadomosci, ze jedyny FAKT jaki jest zwiazany z Twoja "działalnością informacyjną" to taki, że wszyscy już chyba przyjęli do wiadomości jakie masz poglądy.
Masz do nich pełne prawo.
A teraz moze ty uznaj prawo ludzi majacych takie same prawo do własnych, że nie mają ochoty za kazdym razem czytać twoich wtretów tak jak niektrym Świadkowie Jehowy przeszkadzają a innym mniej.

I tu myslę jest pomysł, zeby bylo miło i przyjemnie.
Znajdx swój zbór :D

Pozdrawiam

• Gość
28-07-2009, 12:12
Ciekawe czy dałoby się takie odgrody jak Oriony zbudować na Tonsilach. Ktoś wspominał o mini-orionach :) Pojawia się Tonsil Reaktywacja - fajna nazwa na nową konstrukcję odgrody aktywnej :) Takie DIY - Orion dla każdego!

Może przesadzam trochę, pewnie trzeba by się pogodzić ze znacznie mniejszą efektywnością i mocą. Rozmiar byłby mniejszy i pewnie pasmo przenoszenia bardziej ograniczone od dołu? Dwa GDN 20/100/3 na kolumnę i po dwa wzmacniacze od suba Tonsila. Góra na GDN 13/40/2 i jakaś kopułka Seasa osobne wyjście na zewnętrzny wzmacniacz. Koszt powinien zmieścić się w 2000 PLN

PS. Ja się może nie będę wkurzał. Ale rzeczywiście takie sugerowanie jest mało eleganckie. Każdy tutaj pisze dlatego, że odczuwa taką potrzebę. To rodzaj mesjanizmu, a nie poczucie obowiązku pisania zawsze na temat, ładnie i dla tworzenia sympatycznej atmosfery zbiórki harcerskiej. Tak to trzeba w pracy, nie na forum.

magus

• 20990 / 6107
  • Ekspert
28-07-2009, 12:19
Qubric,

a dlaczego w pracy trzeba a na forum nie?
czyżby dobrze znany i swojski konformizm?

pamiętasz jeszcze?

Odszedł 13.10.2016r.

• Gość
28-07-2009, 12:25
Magus, nonkonformizmu sobie do garnka nie włożysz.