Audiohobby.pl

piCorePlayer by bsw

ArturP

• 1467 / 3449
  • Ekspert
13-02-2026, 15:08
Jeszcze złącze BAL OUT zmieniło płeć (male->female) ;-)
ApaczPan tego to nie widziałem, a niby na oczach ;).
Swoją drogą zastanawiam się co te zmiany wprowadzają, bo te scalaki wyglądają na jakieś "WO" w buforze wyjściowym.

pień

• 3190 / 1689
  • Ekspert
13-02-2026, 15:34
DAC mam miejsce na wlutowanie własnego zasilania 5V Ciekaw jestem czy to jest fizycznie połączone z 5V na GPIO bo wtedy może mógłbym tym gniazdem wstecznie zasilać malinę co wyeliminowałoby konieczność wlutowywania się do niej od spodu. Gniazda microUSB ostatecznie używać nie mogę z racji na uwarunkowania fizyczne.

Stawiam że ma połączenie-   jest zbyt blisko GPIO  :)  Zakładając że ścieżki grubsze niż włosy na bakterii to jak znalazł dla zasilania malinki i byłoby ładnie, bez druciarstwa hehehe.
   Jednak czuję się w obowiązku napisać że zasilanie malinki przez GPIO omija jej ochronę.   Kiedyś to olałem ale że tak powiem >na własne gały widziałem że malinka nie dała się zabić przepięciem z zasilania.   Po prostu zrobiła stopa i trzeba było ponownie ją uruchomić. 
  Tak więc w/g mnie trzeba być pewnym zasilacza czy przypadkiem jej nie upiecze, czy ma jakieś zabezpieczenia własne.