Audiohobby.pl

Pioneer CT-S710

Wojciech7

• 2179 / 1600
  • Ekspert
12-09-2025, 12:58
Tak pochwalę się takim magnetofonem-))) Teraz ten model będzie najlepszym kaseciak wśród innych pionierków co posiadam-:)))
Będzie nagrywał/odtwarzał tylko w niedzielę, bo szkoda  go zamęczać w tygodniu-od tego są inne pionerkowe
magnetofony- hehe.... Co ma fajnego tak na szybko:  PEAK HOLT
dwie rolki prowadzenia taśmy, 3- głowicowy,   na kasetę magnetofonową, podświetlenie, kalibracja taśmy (SUPER AUTO BLE), ręczna regulacja BIAS.
 Jest funkcja CD-DECK SYNCHRO- to bardzo ułatwia zgrywanie na kasety magnetofonowe płyt CD-Audio.
 Kaseta magnetofonowa w kieszeni jest pod małym kątem-czemu tak jest nie wiem-:(((.
Do tego wszystkiego od sprzedającego niespodziewanie dostałem trochę kaset magnetofonowych z dawnych czasów-(AGFA-STEREOCHROME-C60/BASF CHROME SUPER C60/ MAXELL MX 100 POSITION METAL
TDK-SA90 -TYPE II   oraz SONY UX 100 type II - Super:))))

AUDIOTONE

• 10754 / 6337
  • Moderator Globalny
12-09-2025, 13:41
Co ma fajnego tak na szybko:  PEAK HOLT
Peak HOLD.....

I gratuluję kolejnego pionka w kolekcji Wojtku.
Analogowa Grupa Wywrotowa.
Wojtek.

Wojciech7

• 2179 / 1600
  • Ekspert
12-09-2025, 14:21
Co ma fajnego tak na szybko:  PEAK HOLT
Peak HOLD.....

I gratuluję kolejnego pionka w kolekcji Wojtku.

Nareszcie zauważony magnetofon:))).  Jutro zobaczę jak tam jest u niego w środku. Na pewno trzeba będzie sprawdzić rolki(duża/mała) może wystarczy NOWA GUMA-? Kupić na zapas paski napędowe, zdemagnetyzować głowicę.
Naprawdę tak na szybko super nagrywa-i oto właśnie chodzi. Dzięki temu magnetofonowi mam teraz 1szt.kasety magnetofonowej typu IV (Metal).-ale  radocha-hehe....