Audiohobby.pl

Eversolo T-8

Gustaw

• 4020 / 3855
  • Administrator
05-09-2025, 14:05
Eversolo wypuściło na rynek "czysty" (bez DAC) transport plików - Eversolo T8.
Zasilacz liniowy, zegary Femto, Ethernet po miedzi i po optyku. W środku, jak poprzednio, OS na Androidzie.
Wyjścia cyfrowe audio: coax, AES/EBU, TOSLink, HDMI, USB.
Możliwość władowania dysków SSD.

Cena, u nas 5999 zł.

Być może przetestuję ale mam obawy czy aby para znów nie pójdzie w gwizdek marketingu i haypu u "niezależnych" recenzentów.

https://www.eversolo.com/Product/index/model/T8/target/tweTWW4iV0Deq7k9e%5Bld%5D3ulg%3D%3D.html#/

AUDIOTONE

• 10878 / 6372
  • Moderator Globalny
05-09-2025, 14:28
Wygląda ciekawie. Ale wiadomo jak kończą się na "chwilę obecną" odsłuchy produktów EverSolo...żeby to jeszcze " grało"... może zła passa będzie wreszcie zakończona. Choć coś trudno mi jest w to uwierzyć.
« Ostatnia zmiana: 05-09-2025, 17:44 wysłana przez AUDIOTONE »
Analogowa Grupa Wywrotowa.
Wojtek.

Wojciech7

• 2222 / 1635
  • Ekspert
05-09-2025, 17:31
Może nie jest takie złe w domowych odsłuchach-:))))

To sobie taki zestaw zrobiłem na razie nierealistyczny- hehehe.....

Gustaw

• 4020 / 3855
  • Administrator
14-10-2025, 23:40

Oczywiście warto przetestować samemu ale akurat ta recenzja Eversolo T8 trochę zniechęca aby zawracać sobie gitarę wypożyczeniem sprzętu.

https://audiophilestyle.com/ca/reviews/eversolo-t8-a-review-that-fizzled-out-r1382/

pień

• 3045 / 1571
  • Ekspert
15-10-2025, 07:12
Przeczytałem recenzję.  Tyle że akurat jeżeli o mnie chodzi to nie sprzęt a autora recenzji odbieram trochę jak oszołoma.   Pisze że np. nie wie jak coś działa ale mu się podoba i ustawia-   coś tam.   I wychodzi że efekt mu się nie podoba.   Bibliotekę 2,5 Gb nazywa małą i pompuje ją na dysk MVe czy jak im tam.   
   Te dyski to wredota, wiem już z doświadczenia.   Ale dają się obłaskawić kosztem paru wyrwanych włosów z głowy heheheheh, ten typ tak ma i tyle.    To nie jest raczej wina ustrojstwa tylko niewłaściwego podejścia do nich, czyli apiać to raczej z nami jest coś nie tak.
Czepia się też że stary ich standard trudno dostać.
  No chwila-  w końcu w danych pisało na jakie dyski ustrojstwo chodzi i to nie żadna wada konstrukcji-   widziały gały co brały.
Krótko-    Facet pokręcił, zamotał wszystkim co popadło i wyszła kicha.
Kurna-   lody same się NIE robią przecie i trochę do tego dobrej woli trzeba przyłożyć ze swojej strony
:)

Gustaw

• 4020 / 3855
  • Administrator
15-10-2025, 13:16
Jestem umówiony na testy za kilka tygodni to opiszę. Może tym razem będzie OK ale mam poważne wątpliwości.

pień

• 3045 / 1571
  • Ekspert
15-10-2025, 19:49
Jeżeli można to ja swoje trzy grosze wtrącę na temat firmy jako takiej.
  Tak więc uważam że daje to czego ludzie chcą.   Ładne :)   z dużymi transformatorami i wielkimi kondensatorami w dużej ilości-   jak np. w  T8.   Ładne gniazdeczka z tych takich wyczesanych-powlekanych kryptonitami i izolowane galwanicznie.   Wszystko w środku ślicznie ułożone, zegarki z ładnymi blaszanymi dekielkami itp....    I wszystko to po to żeby nie wzmak 2x100W pędzić tylko procesorek rodem z pierwszej z brzegu malinki- żeby >układał strumień.    Którego nawet sam nie zdekoduje bo potrzebny zewnętrzny DAC.   Oprogramowanie zaś to >wybajerzone<  androidowe .   Wierzę że lepiej zrobione niż w pierwszej z brzegu apce z ze sklepu Play wszystkich praktycznie smyrfonów :)
  Z mojego punktu widzenia urządzenie bezsensowne-  chociaż urodziwe (mnie się podoba).   Sorry ale tak uważam.
      Tresowanie klienta >)    Podsuną takie cacko jak ślicznotkę która w tym wypadku nie będzie szpiegować ale powoli wyssa kasę z zakochanego.
Potem trzeba dokupić równie śliczny DAC i wzmacniaczyk z cyferkami w pokrętle (ukradli mój nie zrealizowany pomysł kurna ).   
   Zostaje zatem jeszcze prawdziwa audiofilia bo w końcu kabelki wszelakie.   No i tym sposobem dorabiamy się stosika śliczności które spokojne w kupie wlazłby do standardowego wieżowego pudełka.

Gustaw

• 4020 / 3855
  • Administrator
15-10-2025, 21:30
Każdy, od czasu do czasu, potrzebuje kolejnego gadżetu :-)

pień

• 3045 / 1571
  • Ekspert
16-10-2025, 07:23
Każdy, od czasu do czasu, potrzebuje kolejnego gadżetu :-)

Nie ulega wątpliwości :)
  Ja osobiście trochę walczę z tą potrzebą i pewno dlatego czepiam się gdzie się da.   A to technicznie nie pasi, a to za brzydkie itp. heheheheh
  Ostatnio gdyby nie to że z byłem w stanie chwilowego bezrobocia to kupiłbym streamera firmy Moon.   Nie dość że skubany że w kategorii artystycznej wysoką punktację u mnie dostał to jeszcze całkiem fajnie grał.   Ze swoim wzmakiem bratem z rodziny.    Normalnie miałem złamane serce przez parę dni.   Na szczęście przeszło :)

Gustaw

• 4020 / 3855
  • Administrator
16-10-2025, 13:59
Jeszcze jedna recenzja.
Recenzent, moim zdaniem, dosyć rzeczowo podszedł do tematu.

« Ostatnia zmiana: 16-10-2025, 14:11 wysłana przez Gustaw »

pień

• 3045 / 1571
  • Ekspert
16-10-2025, 20:32
Tłumacz AI trochę zabawny :)  jednak wszysko capichi i koleś całkiem OK przekazał jak to wybajerzone fajnie.
    Aż mnie naszła ochota gdzieś go przyhaczyć w dobrym do posłuchania miejscu, może się nawinie?
   Tymczasem czekam czy Gustaw przeżyje konfrontację i coś skrobnie.
    Tak słabo jakoś wierzę w telewizję i inne takie podobne youtuby

Gustaw

• 4020 / 3855
  • Administrator
16-10-2025, 20:55
Ja działam szybko, baaaaardzo szybko :-)
Skrobnę coś już w przyszłym tygodniu.

AUDIOTONE

• 10878 / 6372
  • Moderator Globalny
16-10-2025, 20:56
Ja działam szybko, baaaaardzo szybko :-)
Skrobnę coś już w przyszłym tygodniu.

O, cho.... czyli już jest ;-)
Analogowa Grupa Wywrotowa.
Wojtek.

Gustaw

• 4020 / 3855
  • Administrator
16-10-2025, 23:42
Ojjtam....ojjtam.. :-)

pień

• 3045 / 1571
  • Ekspert
Dzisiaj o 08:08
Łooooo :)
  Gustawa chyba na miejscu nie zabiło heheheh.   Ciekawe co skrobnie w Niedzielę.
W sumie to kiedy zaczyna się  przyszły tydzień?