Audiohobby.pl

Nakamichi 670ZX

pień

• 2667 / 1410
  • Ekspert
02-05-2025, 11:09
Da rade hehehehehe.
  Przepraszam że mnie wesołość złapała.   Kiedyś trafiłem na sprzęta który z fabryki tak podobnie to w całości wyszedł, poważnie.
Moczyłem i skrobałem patyczkami od dłubania w zębach ze trzy dni bo inaczej nie szło zlikwidować.
  I to była firma znana, tyle że amerykańska hehehehe

Destroyer

• 375 / 1691
  • Zaawansowany użytkownik
02-05-2025, 11:27
Wojtku!
Podziwiam Cię. Chciałbym tak umieć.....))
U mnie szykuje się do roboty Toshiba PC-G 90AD. Będę musiał kogoś poprosić i cierpliwie czekać w kolejce.
« Ostatnia zmiana: 02-05-2025, 11:30 wysłana przez Destroyer »
Stach

AUDIOTONE

• 10390 / 6211
  • Moderator Globalny
02-05-2025, 21:26
Dziękuje koledzy za słowa otuchy. Jak zdjąłem dolną blachę od tego pierwszego to też mi ręce opadły. I sądzę że będzie sporo roboty z złomkiem. Ale za to, po powrocie z pracy zabrałem się za parowanie kondów do obu 670-tek naraz. Oczywiście zamiast pomarańczków. Udało mi się zgromadzić prawie wszystko, ale brakło tylko 4.7nF dla numeru (1). Już zamówione. Liczyłem, że uda mi się je ogarnąć za jednym razem z tymi pomarańczkami. Niestety. Będą niedługo jakieś zdjęcia z postępów prac. ;-) Musze tylko ogarnąć kilka spraw z wiązanych z "cyfrą" po dojściu docelowego DAC-a. I wracam do analogu. A cyfra będzie sobie brzęczeć w tle podczas napraw. Taki jest plan.
Analogowa Grupa Wywrotowa.
Wojtek.

AUDIOTONE

• 10390 / 6211
  • Moderator Globalny
05-05-2025, 21:29
W zeszłą sobotę wymieniłem już wszystkie pomarańczki w obu 670-tkach. Brak tylko tych 4.7nF do numeru (1). Czekam na przesyłkę.
Dziś spisałem wszystkie elektrolity, porównując między sobą oba egzemplarze i to co jest w serwisówce. Ponieważ jak zwykle są różnice, ale o dziwo błędów brak. Już dziś nie chce mi się wpisywać listy kondów. Trochę tych elektrolitów jest. Ale postaram się to uczynić w najbliższym czasie.
Analogowa Grupa Wywrotowa.
Wojtek.