Audiohobby.pl

A U D I O F I L 2025

Wojciech7

• 2085 / 1480
  • Ekspert
04-04-2025, 10:11
W mieście gdzie mieszkam będzie prezentacja domowej aparatury audio. Sali Konferencyjnej Alaska w dawnym Hotelu Sofitel – obecnie: Wyndhan Old Town ul. Św. Mikołaja 67 -Wrocław. Soboty/niedziele w godzinach: 12.00 – 15.00 i 16.00 – 19.00 w miesiącu 04 dniach: 5/6 i 26/27.
To się wybiorę, przynajmniej raz na żywo zobaczę/posłucham muzyki z innego sprzętu audio -hehe...
Może spotkam/zobaczę  "prawdziwego audiofila"-)))
Teraz żegnam kolegów z forum, trzeba się przygotować, wypastować buty, zabrać chustę do nosa...

Chaos

• 865 / 5371
  • Ekspert
05-04-2025, 00:28
A tam się płaci za wjazd? Pytam bo ja miejscowy chłopak z Breslau jestem. Widziałem na zdjęciach że alkohol dają:-)

Wojciech7

• 2085 / 1480
  • Ekspert
05-04-2025, 09:16
A tam się płaci za wjazd? Pytam bo ja miejscowy chłopak z Breslau jestem. Widziałem na zdjęciach że alkohol dają:-)
Nie wiem czy się płaci za wjazd, też jestem miejscowym, alkohol ciekawe....

Hammer

• 5112 / 2678
  • Ekspert
05-04-2025, 09:42
Bo po alkoholu otwierają się niedostępne wcześniej receptory odbiorcze, bo na trzeźwo tego nie wytrzymasz.....

Chaos

• 865 / 5371
  • Ekspert
05-04-2025, 22:21
W ten weekend już się nie wyrobię ale na drugi termin postaram się zebrać moją drużynę AA (alkoholowo-audiofilską). Widziałem w internetach że na tych pokazach to nawet CD playera PD-77 Pionka mają. Ktoś pamięta czy te odwrócone talerze czytały CD-Ry? Mam taką fajną składankę swojej roboty co to na Audio Wszołach w Wawie sprawnie czyściła sale:-)

Wojciech7

• 2085 / 1480
  • Ekspert
05-04-2025, 22:29
W ten weekend już się nie wyrobię ale na drugi termin postaram się zebrać moją drużynę AA (alkoholowo-audiofilską). Widziałem w internetach że na tych pokazach to nawet CD playera PD-77 Pionka mają. Ktoś pamięta czy te odwrócone talerze czytały CD-Ry? Mam taką fajną składankę swojej roboty co to na Audio Wszołach w W-wawie sprawnie czyściła sale:-)
Nie  mam CD playera PD-77, ale inne modele tej firmy (PDR-04/PDS-505) i odtwarzają cd-r nagrane jako  audio-:)))
Co to za alkoholowo-audiofilska składanka, takiej nie mam-:(((

Chaos

• 865 / 5371
  • Ekspert
05-04-2025, 23:52
Celtic Frost, Slayer, Morbid Angel, Ulver, Type O Negative i słabo brzmiące Requiem Mozarta - moja mieszanka do pozbycia się snobów z sali odsłuchowej:-)
Alkohol zgodnie ze starą tradycją metalowo-koncertową po słuchaniu żeby nie zaliczyć zgonu przed imprezą. No chyba że częstują w środku:-)

Wojciech7

• 2085 / 1480
  • Ekspert
06-04-2025, 21:08
Byłem, zobaczyłem,posłuchałem-:))). Dałem radę (bez wspomagaczy płynnych)-hehehe....
Faktycznie to inaczej brzmi niż to co mam w domu. Bardzo ciekawy pokaz. Pan Tomasz Rogula okazał się osobą z którą
świetnie mi się rozmawiało po zakończeniu pokazu.

Chaos

• 865 / 5371
  • Ekspert
06-04-2025, 22:19
Płaci się za wjazd? Starczy mi potem na browar?:-)

Czy na pokazie była hybryda IA-200HB i przedwzmacniacz gramofonowy? Powoli rozglądam się za następcą mojego Denona 1500AE i ta hybryda wpadła mi w oko. Kto wie, może wpadnie mi też w ucho i do mojego systemu. Przedwzmacniacz do MH mmf-5.3 też by się przydał.

A Pioneer był? Można posłuchać CD-R-a?

Wojciech7

• 2085 / 1480
  • Ekspert
07-04-2025, 07:38
Trochę byłem z buta to nic nie płaciłem za wjazd. Na piwo starczyło bo w domu wypiłem słuchają muzyki na  swoim audio sprzęcie klasy nie audiofilskiej-))))

Chaos

• 865 / 5371
  • Ekspert
08-04-2025, 00:48
Dzięki za zdjęcia Wojciech7. Teraz wiem co tam jest. Do tej pory byłem przekonany że na tej imprezie można posłuchać wzmaków Linear Audio Research z Kamieńca Wrocławskiego. Tym razem jest jednak coś innego. Przyznam że nie jestem już tak napalony na wjazd ale kto wie czy się nie pokażę...

Chaos

• 865 / 5371
  • Ekspert
02-05-2025, 02:32
Byłem w zeszłą niedzielę ze swoją drużyną AA na Audiofilu. Tym razem, ku mojemu zaskoczeniu, trafiłem na prezentację słuchawek Sennheiser i Neumann. Dopiero po rozmowie z Panem prowadzącym, zrozumiałem ideę tej imprezy. Nie jestem słuchawkowy więc chyba nie jestem osobą kompetentną do oceny tego typu sprzętu. Jakieś słuchawki mam ale traktuję je jako zło konieczne a nie jak coś poważnego. Przesłuchałem ze trzy modele i wszystko grało mniej lub bardziej sucho. Najgorzej wypadły Neumanny, najlepiej jakieś tańsze Sennheisery. Reszta mojej ekipy lepiej orientuje się w temacie ale oni też nie znaleźli nic dla siebie. Źródłem do odsłuchów był wyłącznie zacinający się Tidal, serwowany z różnych odtwarzaczy. Na imprezie zabawiliśmy jakieś pół godziny. Alkoholu nie było więc szybko się zawinęliśmy do pobliskiego ulubionego lokalu. Od tej suchej muzyki bardzo chciało nam się pić...

Hammer

• 5112 / 2678
  • Ekspert
02-05-2025, 06:19
No i to był błąd.... bo najpierw trzeba było od lokalu i wciągać muze na mokro....

Wojciech7

• 2085 / 1480
  • Ekspert
02-05-2025, 09:40
No i to był błąd.... bo najpierw trzeba było od lokalu i wciągać muze na mokro....

O tym nie pomyślałem-może kiedyś następnym razem jeśli się wybiorę to zrobię jak napisałeś.W domu jak słucham muzyki(magnetofon/cdda) to albo jest kawa/herbata szkocka(mam jeszcze zapasy)/piwko czasami lekko schłodzone/kawa mielona-hehe....
 Off-topic :Aktualnie mało jeszcze słucham ponieważ jeszcze jest w naprawianiu prawa trąbka Eustachiusza-już blizej do końca-:)))

Wojciech7

• 2085 / 1480
  • Ekspert
03-05-2025, 09:15
Byłem w zeszłą niedzielę ze swoją drużyną AA na Audiofilu. Tym razem, ku mojemu zaskoczeniu, trafiłem na prezentację słuchawek Sennheiser i Neumann. Dopiero po rozmowie z Panem prowadzącym, zrozumiałem ideę tej imprezy. Nie jestem słuchawkowy więc chyba nie jestem osobą kompetentną do oceny tego typu sprzętu. Jakieś słuchawki mam ale traktuję je jako zło konieczne a nie jak coś poważnego. Przesłuchałem ze trzy modele i wszystko grało mniej lub bardziej sucho. Najgorzej wypadły Neumanny, najlepiej jakieś tańsze Sennheisery. Reszta mojej ekipy lepiej orientuje się w temacie ale oni też nie znaleźli nic dla siebie. Źródłem do odsłuchów był wyłącznie zacinający się Tidal, serwowany z różnych odtwarzaczy. Na imprezie zabawiliśmy jakieś pół godziny. Alkoholu nie było więc szybko się zawinęliśmy do pobliskiego ulubionego lokalu. Od tej suchej muzyki bardzo chciało nam się pić...

Szkoda że nie ma foto-relacji z tego spotkania-:(((