Odpowiadasz na wpis
>> XYZPawel, 2008-10-20 12:21:10
Odpowiadasz na wpis
>> majkel, 2008-10-20 12:06:01
>Ja znowu nie widzę problemu z ustawianiem głośności. Niech mi ją ktoś, lub ja sam, każdorazowo ustawia od >nowa. Nie zamierzam niczego rozpoznawać po głośności, bo to jest bzdura kompletna.
>Bo ty tak uważasz ? Mylisz się. Ustawianie za każdym razem poziomu to jest pewien problem, jest to >czasochłonne i upierdliwe, tylko ostrzegam.
Nie, bo ja tak chcę. Sam sobie utrudnię, specjalnie dla Ciebie. Będę tylko mówił, czy masz podgłośnić, czy ściszyć, zerując potencjometr po przełączeniu, żebyś mi potem nie gadał, że rozpoznałem sprzęt po głośności. Ja nawet nie chcę widzieć na jakiej pozycji jest potencjometr.
>Niczego sensownego naukowcy nie odkryli, dalsze wydatki na ten cel zarzucono.
skąd masz te dane ? Z Audiostereo :) ... ale od szanowanego przeze mnie forumowicza. Inaczej szybko bym zapomniał tą informację.
>Mnie interesuje też liniowość fazy, a z tym to wiem, że bywa różnie.
>zniekształcenia fazy w CD i wzmakach to pikuś w porówaniu z tym co się dzieje w kolumnach :)
>Np. w moich Orionach (in spe ;) korekcja fazy odbywa się elektronicznie, w zwrotnicy.
Tylko że zauważ, że kolumny też podlegają prawom fizyki, przusunięcia fazowe się zsumują - te z elektroniki z tymi od kolumn, i powinno być to słychać. No chyba ża Ty uważasz inaczej.