obecnie testuję kable za 12 zł :-)
Kurna- gdzie wy bierzecie takie drogie kable?
:)
Żartuję troszkę ale takie za 12 mogą być całkiem spoko :)
A co do tych wszystkich kabli :) Ja tam kiedyś (nie tak dawno) wpadłem na pomysł jak to sprawdzić które są najlepsze. Do głowy wpadł mi taki idiotyczny z punktu widzenia >audiofilskiego< sposób. Zamiast wczytywać się w fantastyczne opisy popełniane przez ludzi z absolutnie niewiarygodnym słuchem, takich co to odróżniają w brzmieniu kabel RCA od światłowodu którymi podajemy sygnał. No więc wpadłem na pomysł użycia dobrze znanego oprogramowania RMAA :)
Idea prosta- podłączam kabel X -zapisuję cyferki z wyników. Ponawiam pomiar z kablem Y i porównuję >cyferki<
Chyba dobrze kombinuję co? No i gdy wynik kabla X wraz z całym systemem wychodzi np. THD 0.00013 a kabla Y 0.00015 no to jasne jest że kabel X jest o niebo lepszy :)
U mnie najlepszymi okazały się kabelki własnej produkcji - kabel z metra - który kiedyś tutaj na forum mi polecono.
Wychodzi wprawdzie nieco więcej niż 12 zeta za komplet- ale tragedii nie ma :) Na bank daleko choćby do 1500.
Bardzo dobrze wypadł też kabelek stary-japoński- wyglądający jak podróba kiepskiego chińskiego. Z ciekawości zajrzałem do wtyczki po uprzedniej walce z plastikiem obudowy. W środku było po JEDNEJ cieniutkiej żyłce, pojedyńczy drucik a bolec wtyczki to wytłoczka z blachy cieńszej jak na ekologicznej puszce.