Hej Peter. Może warto założyć osobny wątek dotyczący AVS 2023 - dziwne, że go nie ma.
Na AVS nie słuchałem innych słuchawek Hifimana. Tak jak napisałem na początku tego wątku, Shangri-La Senior nie zrobił na mnie pozytywnego wrażenia na sali, nie wiem dlaczego, natomiast wiedząc już, że będzie możliwe wypożyczenie słuchawek po imprezie, nie miałem jakoś ciśnienia na słuchanie Juniora. Zresztą w zgiełku tzw. strefy słuchawkowej słuchanie muzyki innej niż krzykliwej ma moim zdaniem ograniczony sens.
Z innych energizerów słuchałem na Stax SRM-727, Trilogy H1 i Dubiel Euridice - do Shangri La nie pasują, nawet gdy sygnał nasyci się gęstą sygnaturą pre Accuphase'a. Nie wiem jaka jest formalna definicja energizera, dla mnie to jest każdy sprzęt, który przygotowuje odpowiednie napięcie, czyli w tym przypadku 580V. W takim rozumieniu LST naszego forumowego kolegi Dcutusa też jest energizerem, który umożliwia podpięcie się pod dowolne wzmacniacze stereo tudzież końcówki mocy przez odczepy głośnikowe. I to otwiera dalsze możliwości.