Po kolei :)
Przez weekend zamierzam trochę dłubać :) Na cuda nie liczę tzn. że dobrnę do końca roboty. Jak zagada? Mam nadzieję że nie będzie to dźwięk upadku na beton wyrobu metalurgicznego wywalonego przez okno. Tylko że wypadnie przynajmniej jak na pierwszej próbie gdy na szybkości drutami połączyłem :)
Arturze
1) Jest możliwość przypisywania poziomów ale do tego potrzeba będzie trochę czasu poświęcić i wyguzikować wszystko z pilota.
Opis programowania ustawień regulatora przetłumaczony z języka chińskiego jest tak zamotany że masakra. Czy można przypisać wskazania na dB - zdaje się tak :) bo wymacałem niechcący guziczek dB na pilocie ale co dalej z nim >nie wiem heheheheh
2) Regulator jest logarytmiczny i ma 300 kroków. Pokrętło (impulsator) z kompletu daje 20 kroków na obrót- tak więc żeby zakręcić od zera do max trzeba trochę się nakręcić. Pilotem można zrobić to oczywiście szybciej :)
Mnie to oczywiście nie przeszkadza a wprost przeciwnie. Jak by nie było wzmacniacze dysponują dużą mocą i byle drgnięcie pokrętła nie powinno mi rozwalić chałupy. W zasadzie jak dla mnie to użyteczna wartość mocy to > 1/10 nominału. Zapewne wykorzystam możliwość oprogramowania poziomów :)
Zła wiadomość taka że aby regulator pamiętał >programy< to musi być pod napięciem. Odłączenie od prądu kasuje ustawienia programowe ale na szczęście regulator bez zasilania zapamiętuje ostatnie ustwienie głośności a przy zaniku zasilania idzie na odcinkę. Skłaniam się do tego żeby zasilacz regulatora (będzie ciągnął jeszcze selektory) połączyć na krótko z siecią
DSP nie ma- acz nie wszystko stracone :) Coś np. wspomniałeś o programowaniu procesorków. Ew. można jakiś moduł dołożyć- miejsce jeszcze jest hehehehehehe
Zakładam że głównym źródłem sygnału będzie RME Adi i nie myślałem nad tym żeby wzmak sam z siebie miał DSP. Jednak gdy już polazłem tak daleko że ma mieć swój DAC itp..... to dlaczego i nie ?
ed. co do ciągłości zasilania i podtrzymania pamięci. Na krawędzi jest kilka wolnych punktów lutowniczych z opisami. >Przypuszczam że ten opisany +5V to właśnie podtrzymanie. Jeżeli tak to zajebiście bo wystarczy byle >bateryjka< a zasilacz może mieć odpoczynek i nie musi trzymać kombinacji która może osiągnąć ponad 1A poboru na 12V. Jeszcze nie mierzyłem dokładnie ale doszedł drugi selektor który też coś może zeźreć.
ed2:
Z ustaleniem jakie dokładnie procesorki obskakują regulator jest mały problem :
Jeżeli napiszę im maila z zapytaniem to pewno udadzą że nie widzą hehehehehehehe
aaa jeszcze. Ja też mam tutaj takiego kolege co ma szwagra który wprawdzie pracuje na placu DPD i przewala pakiety. Ale dużo ich już przewalił i wie co do czego. Kolega zresztą dowiózł mi odpowiednie blaszki do ochrony przeciw promieniowaniu kosmicznemu. Tłumaczyłem mu przez telefon co robię itd....
Pyta się:
A czy tobie przypadkiem nie od............ i lampiakia budujesz?
A gdy przyjechał z blachą- popatrzył to niechcący :) wymyslił nazwę dla sprzęta.
Wprost nie napiszę bo tu dzieci mogą patrzeć i takie tam :) Jednak nazwa w japońskiej wersji byłaby całkiem OK jak myślę.
Atakihuy